2017-03-24

Brev till min dotter - BokenBrev till min dotterJag blev smått överraskad när boken Brev till min dotter trillade ner i brevlådan. Eftersom jag för tillfället har extremt dålig koll på vårens utgivning så hade jag missat den helt, och hade förmodligen gjort även om jag haft koll då det i normala fall inte är den typ av litteratur jag läser. Men som nybliven mamma till en dotter så passade den ju trots allt mig utmärkt.

Så jag har läst, sakta men säkert, ett kapitel lite då och då när tiden har funnits. Och det finns brev som jag djupt berörs av, brev som säger så mycket och som lär mig lite om den typ av mamma jag vill vara och som på något sätt passar in perfekt på mina känslor. Sen finns det också de brev som kanske inte säger just mig så mycket men som förmodligen tilltalar någon annan desto mer.
Det boken gav mig allra mest var i alla fall tanken om att skriva det där brevet till dottern, något som jag redan tidigare haft på lur i huvudet men som nu faktiskt blev gjort. Det finns så mycket jag skulle skänka vidare till Elin så det finns egentligen ingen hejd på det hela, men nu har jag i alla fall formulerat ner några tankar till henne som på något sätt också blev för er.

Ibland är det helt enkelt bra när det trillar ner lite böcker i brevlådan som utmanar en att läsa och fundera utanför sin bekvämlighetszon - för jag hade ju aldrig plockat upp boken av mig själv. Men nu har jag läst och det jag läst gillade jag verkligen skarpt.

Medverkande författare i boken:
Elcim Yilmaz red. Elaine Eksvärd, Anneli Furmark, Nabila Abdul Fattah, Katerina Janouch, Katarina Mazetti, Martina Montelius, Maxida Märak, Carolina Neurath, Alexandra Pascalidou, Mia Skäringer, Therése Söderlind & Märta Tikkanen

Boken får 4/5 i betyg av mig

Tack Forum för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar