2017-03-31

Helgfrågan v.13


Mia undrar hur det är med planerandet av bokläsning i veckans helgfråga och det passar ju lite extra bra att svara på den frågan i dag då det kommer upp inte mindre än två planeringar.

Har du någon form av läsplanering? Är det viktigt med en planering?

Jag gör två former av planering här på bloggen, den stora som jag gör i början av varje månad då jag listar några böcker jag gärna skulle vilja hinna läsa, men som jag inte alltid håller - snarare tvärt om faktiskt. Den andra planeringen jag gör är inför varje helg då jag brukar lista vanligtvis 3 böcker som jag hoppas hinna läsa lite ur under helgen. Jag gör ingen planering för vardagarna utan då lutar jag mig mer tillbaka till månadsplaneringen.
Är det då viktigt med planeringen. Både ja och nej skulle jag vilja säga. Den är absolut inte viktig på det sättet att jag inte skulle kunna leva utan den och plocka upp precis det jag känner för istället. Oftast är det så i alla fall med månadsplaneringen. Däremot är det ganska så viktigt för mig att medans jag håller på med en bok veta vilken bok jag ska ta mig an precis där efter. Annars är risken ganska så stor att jag hamnar i en mindre svacka om jag får hålla på att vela. Och det är ju synd att vela bort värdefull lästid. Men - kommer det något mer intressant emellan så får trots allt alltid lusten styra mitt läsande. Planerandet är mest till för att det är så j*kla kul att planera. Sån är jag....

20 kommentarer:

 1. Tycker också det är kul att planera, hur väl man följer den är en annan sak :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte läsplanering är viktigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är olika. Men jag är en sådan som tycker om att planera och skriva listor i allt vad livet gäller så det är kanske inte så konstigt att jag gillar att skriva läslistor.

   Radera
 3. När jag inte hade så många olästa böcker så planerade jag aldrig mer än en bok i taget, så när jag närmade mig slutet på den jag läste så började jag fundera på nästa. Det funkar inte för mig längre, då skulle jag bara stå och stirra på böckerna och inte veta vilken jag skulle ta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis sådan är jag också. Sen kan jag ändra mig i sista minuten då det kanske dyker upp ett recex eller något extremt sug men då finns ändå planeringen kvar i botten.

   Radera
 4. Har dragit ner på planerandet en hel del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gör det som passar en bäst. Ibland vill man planera och ibland vill man vara fri att läsa precis vad man vill.

   Radera
 5. Jag kan ha några böcker som jag tror att jag ska läsa efter den/de jag håller på med men ofta kan det bli något annat eller inte i den ordningen som jag kanske egentligen tänkt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag följer inte heller till punkt och pricka. Och det är lite det som är tjusningen tycker jag.

   Radera
 6. Jag tycker också att det är kul att planera olika saker, men min läsplan är en hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så gjorde jag också till en början, men sen är det så skönt att kunna stryka saker från en lista så jag började med listor istället.

   Radera
 7. Ja tänk så olika vi kan vara, vi människor ... :-D

  SvaraRadera
 8. Jag planerar en del kring jobbläsning och bokcirkelläsning, men när det gäller nöjesläsning så läser jag oftast det jag känner för i stunden. Men jag är ett stort fan av listor av olika slag..... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag planerar ju mest bara för att det är kul.

   Radera
 9. ambitiöst med en måndasplanering och en helgplanering. det ska jag testa

  SvaraRadera
 10. Jag gör månadsplanering och veckoplaneringen men ibland håller de dåligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det där med att följa vad man planerar är ju lite av ett problem, men det är ändå inte själva syftet med planerandet. Det är ju roligt..

   Radera