2017-03-05

Några tankar en söndag


Illustration from the book Violet Lemay for the book San Francisco Baby:
 • För ett år sedan blev jag moster för andra gången. Det där med att vara moster är något alldeles speciellt och underbart. Så idag har det varit kalas, med tårta och varm smörgåstårta. För det där med mackor är det bästa hon vet den där underbara tjejen.
 • Ibland undrar jag vad det är som gör att jag alltid drar mig för att läsa de där tjocka böckerna. Okej, de tar lite längre tid men många gånger är de så värda besväret. Håller på med Katedralen vid havet för tillfället och har ni inte läst något av Ildefonso Falcones så rekommenderar jag er absolut att prova för det är en berättarkonst utöver det vanliga.
 • Bebis som nästan bar vill sova rullande vagn är jobbig på ganska så många sätt, men jag får i alla fall väldigt mycket gratismotion plus att jag hinner lyssna väldigt mycket på ljudbok. Det är bara synd att det ska blåsa halv storm plus snöblandat regn. Det förtar upplevelsen något.
 • Som sagt - jag har en bebis som inte vill sova så mycket dagtid. (Natten går konstigt nog bra. Tack och lov). Detta gör som ni kanske förstår att jag har fått lite mindre tid till att blogga. Så blir det lite tyst här ibland så vet ni varför. Jag får helt enkelt försöka förbereda de gånger jag får tid över.
 • Jag har nu lyssnat klart på En medborgare höjd över varje misstanke av Guillou, vilket från början var sista delen i serien om Carl Hamilton. Jag var väl sådär förtjust i den och nu tänkte jag undra med er om det är värt att läsa vidare med de lite nyare böckerna. Jag har Madame Terror stående i bokhyllan, men jag är som sagt lite tveksam. Hjälp mig!
 • Jag funderar på allvar på att göra lite nya mål för året. Detta eftersom jag redan har uppnått de mål jag satte för mig själv. Eller så kanske man skulle satsa på att ha månadsmål. I mars har jag ju till exempel fått för mig att jag ska läsa tegelstenar. Jag vet inte, får nog klura lite till.
 • Jag har också klurat lite på om jag inte skulle vilja dra igång ett bokbyte inför i påsk. Vad tror ni? Finns det ett intresse. Kommentera gärna här ner om det skulle finnas intresse så ska jag försöka klura lite mer här hemma på min kammare.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Vad roligt att du tycker det. Jag ska se om det finns några mer som verkar intresserade och då drar jag nog igång något.

   Radera
 2. Instämmer, ett bokbyte låter absolut intressant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Kommer nog komma ut med ett separat inlägg om det hela snart.

   Radera