2017-03-27

Hela Kakan av Kakan Hermansson
Det här är en kort liten pärla där Karin "Kakan" Hermansson främst lyfter upp sina tankar om feminism. Det är en ganska så svart verklighet hon målar upp och även om jag inte alltid kan hålla med i alla hennes tankar och åsikter så är det en väldigt nyttig och viktig läsning. Mycket är kanske inte nytt men det är ändå intressant och framför allt tycker jag om kapitlet om övervikt som stämmer så bra in på vad jag själv tycker och tänker, men som jag aldrig hade kunnat sätta ord på.
Bitvis kan jag som sagt kanske tycka att det blir lite väl bra, och jag tror att hon ibland kan uppfattas som den där urbilden av en feminist som många människor kanske stör sig på. Hon berättar själv att hon får ta emot mycket hat för sina åsikter och sin framtoning.

Alltså... usch... det här var absolut ingen lätt bok att skriva en recension på, kanske för att jag aldrig läser liknande böcker. Men jag trivdes med min stund tillsammans med boken och kan känna att i framtiden skulle jag nog kunna tänka mig att läsa den igen, lite långsammare och med mer eftertanke. Kanske kan jag då också skriva en lite mindre babblig recension, med lite fler kloka funderingar.

Hela Kakan får 4/5 i betyg av mig.

Tack Älska pocket för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar