2013-11-12

Tematrio - Avslutade böcker

Det är inte jätte ofta som jag avslutar en bok innan den är slut och de gånger det händer är det oftast inte ett medvetet val utan boken blir av någon anledning bara liggande och aldrig avslutad. Givetvis händer det att jag lägger undan en bok medvetet ofta också men det är inte lika ofta.
I Lyrans tematrio denna veckan ska vi berätta om tre böcker vi inte läst ut.

1. Precis som Lyran så läste jag aldrig ut Anna Karenina av Lev Tolstoj. Men till skillnad från henne la jag undan den efter 700 sidor helt enkelt för att jag då inte stod ut mera. Jag tyckte den vad bland det sämsta jag läst faktiskt. På tog för segt och långsamt för min smak. Jag hade väl kunnat stå ut om det någonstans fanns en karaktär som jag kunde bry mig det minsta om men nej - jag hittade ingen någon stans. Och kärlekshistorien ska vi bara inte prata om.

2. Sankta Psyko av Johan Theorin har jag nämnt förr det vet jag men det är ytterligare en bok som inte blev utläst. Passade helt enkelt inte in i mitt liv. Vissa böcker gör inte det. Att läsa om en förskola, försvunna barn och psykvården när man för tillfället jobbar på en förskola som ligger på en gammal psykavdelning och där kollegorna dessutom för tillfället är övertygade om att det spökar (inte jag), nej det går inte ihop.

3. Jag vet att det var många som älskade Keplers Hypnotisören och jag vill väldigt gärna göra det med men jag tyckte ärligt talat inte speciellt mycket om det. Som jag kommer ihåg det var det massor med prat om hans (kommer inte ihåg vad huvudkaraktären hette) lilla dosa med tabletter i och om hans blödarsjuka son. Jag kom aldrig in i handlingen så det var helt enkelt en bok som bara blev liggande. Och det finns på tok för många lockande böcker för att jag skulle få för mig att plocka upp den nu igen efter säkert tre år.

10 kommentarer:

 1. Jag läste ut Sankta Psyko men det var inte mycket mer, ingen toppenbok för mig. Fast däremot gillade jag Kepler, men smaken är olika och så tror jag det beror på sinnestämmning.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan det ha mycket med sinnesstämningen att göra. Ofta är det så skulle jag vilja säga.

   Radera
 2. Nej, jag skulle inte heller läsa "Sankta Psyko" under dom omständigheterna tror jag.. men det är annars en bok som kunde tänkas att jag skulle läsa någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I övrigt gillar jag Theorin så jag trodde verkligen det skulle vara en bok för mig.

   Radera
 3. Man måste verkligen vara i rätt stämning och inte få fel tankar av en bok. Med Sankta Psyko var det ju verkligen lite väl många sammanträffanden...

  SvaraRadera
 4. Sankta Psyko väntar i bokhyllan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är säkert bra det var bara det att den inte passade mig.

   Radera
 5. Du skulle tryckt Sankta Psyko i händerna på kollegorna, hade kunnat bli spännande :) Gillade inte heller Hypnotisören, tyckte den var alldeles för spretig (med en massa trådar och väldigt långsökt. Däremot läste jag ut den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kollegor som har läst den. Förmodligen därför hon är lite extra stirrig.

   Radera