2013-11-04

Tematrio - Ungdomsböcker

Det känns som om det var en hel evighet sedan jag deltog i Lyrans tematrio men denna veckan passar det alldeles utmärkt att delta.

Berätta om tre bra ungdomsböcker!
1. Kristin Cashore har skrivit tre helt fantastiska ungdomsböcker i serien De utvalda; Tankeläsare, Monstrets dotter och Bitterblue. Fantasy med starka kvinnliga karaktärer som är otroligt välskrivna. Läs om ni gillar fantasy och ungdomsböcker.

2. Josephine Angelini har skrivit om grekisk mytologi blandat med nutida hjältar i Starcrossed. Helena, Hades och Nemesis heter böckerna på svenska. Mycket läsvärda även dessa.

3 Sist men minst kan jag inte låta bli att skriva Twilight-serien av Stephanie Meyer. Det var dessa böcker som fick mig att börja läsa ungdomsböcker och som öppnade upp en helt ny värld för mig. Dessutom tycker jag fortfarande att de är ganska bra, kanske först och främst för att de faktiskt var först ut.

Avslutningsvis kan jag ju påpeka att jag tycker det finns otroligt mycket bra ungdomsböcker nu för tiden. Jag kan inte komma ihåg att det fanns det utbudet när jag var tonåring. Tyvärr är det otroligt mycket serier, i alla fall de jag läser. Ibland blir jag lite trött på alla serier.

16 kommentarer:

 1. I serien De utvalda har jag läst de två första böckerna. helt fantastiska fantasyberättelser!! Twilightserien har jag aldrig läst, bara sett på film! Starkrossed serien kommer jag säkert att läsa framöver. Dom verkar så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Starcrossed kan jag verkligen rekommendera. Bra tips är dock att inte läsa dem med för stort mellanrum. I alla fall glömmer jag lätt handlingen från tidigare böcker.

   Radera
 2. Jag har den första boken av Cashore i bokhyllan men den är dock fortfarande oläst. Och jag var också helt fast i Twilight ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Twilight är liksom twilight. Det går inte att komma ifrån. Kan varmt rekommendera att du läser Cashore.

   Radera
 3. Får kolla upp Cashore märker jag :)

  SvaraRadera
 4. Svar
  1. Då tycker jag absolut att du ska plocka upp henne. Det är hon värd.

   Radera
 5. De utvalda och twilight tyckte jag också om när jag läste dem :)

  SvaraRadera
 6. Jag har inte läst någon av dessa, men Starcrossed har jag sneglat lite på.

  SvaraRadera
 7. Åh jag älskar fortfarande Twilight sagan så mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag med. Men det var länge sedan jag läste dem nu. Kanske krävs en omläsning.

   Radera