2013-11-28

Det fantastiska med ljudböcker

Här kommer en lista över allt det fantastiska med uppfinningen ljudböcker.
 • De tar inte någon plats i bokhyllan. Antingen står de nämligen i cd-hyllan eller så har man dem lagrade på telefon/dator.
 • Multitasking - man kan städa, diska, tvätta, stryka och alla andra tråkiga hushållsysslor samtidigt som man lyssnar på en bok och då blir allt genast mycket roligare.
 • Bästa sällskapet när man kör bil. Behöver inte oro sig för att en passagerare ska störa och absolut ingen som gnäller på en när man kör fel.
 • Bästa träningskompisen. Samma som med bilkörning. Inget tråkigt sällskap här inte.
 • När man solar. Kan vara dödens tråkigt att bara ligga och steka. Och att hålla i en bok skymmer solen och är jobbigt för armar eller nacke.
 • Otroligt avslappnande. Alla gillar väl en godnattsaga. När det är dags att sova så är det bara att sätta på en ljudbok och sen är det god natt. Varning! Det får inte vara för spännande i boken just vid det tillfället. Då finns det risk att man ligger vaken många timmar istället för att somna.
 
Det finns säkert massor med fler bra anledningar. Det är bara till att fylla på i en kommentar om ni kommer på något.

2 kommentarer:

 1. Jag försöker lyssna på en ljudbok då och då men oftast blir det musik i öronen istället. Har svårt att koncentrera mig när jag lyssnar, blir lätt distraherad och missar lätt delar, är lite bättre om jag lyssnar på en engelsk ljudbok då jag tydligen automatiskt koncentrerar mig mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det också vara. Jag är nog hyfsat koncentrerad även med svenska böcker, men visst händer det att man hamnar på avigvägar ibland och då får jag helt enkelt lyssna om på ett stycke eller två om det känts som om jag missat något viktigt.

   Radera