2013-11-03

En smakebit på søndag: City of ashes


Varje söndag anordnar den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten En smakebit på söndag som går ut på att vi alla ger en liten smakbit ur det vi för tillfället håller på att läsa.

För tillfället tar jag lite paus i alla recensionsexemplar jag håller på att läsa och koncentrerar  min uppmärksamhet på de ungdomsböcker som ligger och vilar på min Letto. Just nu är det City of Ashes av Cassandra Clare som står på menyn, andra delen i The mortal instrumentsserien. Detta är en ungdomsserie om ett gäng pojkar och flickor som är Shadowhunters, det vill säga de jagar demoner. Det finns också fullt av andra magiska varelser med i historien, varulvar, vampyrer och älvor. Jag tyckte mycket om första boken och var tvungen att läsa bok nummer två med en gång.
Smakbiten är hämtad från sida 19 där Clary precis får ta emot ett samtal från Isabelle.
City of Ashes
There was a hitch in the other girl's voice, as if she'd been Crying. "Is Jace there?"
Clary actually held out the phone so she could stare at it Before bringing the receiver back to her ear. "Jace? No. Why would he be here?"
Isabelle's answering breath echoed down the phone line like a gasp. "The thing is... he's gone."

20 kommentarer:

 1. Det där är en serie som jag ännu inte bestämt mig för om jag vill läsa eller ej. Just den där biten med varulvar och vampyrer gör att jag tvekar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var själv lite osäker, framför allt eftersom jag inte riktigt kom in i första boken första gången jag försökte. Men sen såg jag filmen och tyckte att den var ganska bra och kände då att jag ville ge den en chans till. Och det var tur jag gjorde det. Dessutom kan jag meddela att i alla fall vampyrerna och demonerna är inga snälla varelse.

   Radera
  2. Elaka vampyrer är helt OK :)

   Radera
 2. Jag har läst den första delen men tyckte att det blev lite för mycket av allt.. Jag kommer nog ändå att fortsätta med serien, nu när jag ändå har börjat ;) Filmen har jag inte sett än men det kommer det också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om att det var lite mycket av allt ibland, framför allt i början tyckte jag.

   Radera
 3. Läser sällan om varulvar, vampyrer och annat hemskt. Men borde nog göra det som omväxling någon gång.

  SvaraRadera
 4. Det här var lite av en mellanbok för mig, gillade första och tredje mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Då ska jag med andra ord inte ge upp serien om denna inte lever upp till förväntningarna.

   Radera
 5. Svenska översättningen av den här ligger och väntar på mig, hoppas på att få tid att läsa den nästa vecka :)

  SvaraRadera
 6. Den här serien ska jag också forstätta med. Snart hoppas jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns väldigt aktuellt att läsa denna nu eftersom andra boken översatts till svenska.

   Radera
 7. Jeg har nettopp lest de tre første bøkene i serien, og de er virkelig bra :-) Det er kommet ut noen flere, men det er som om den viktigste historien får sin avslutting i bok tre. Ikke det, plutselig begynner jeg å lese bok fire og :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar vara ganska många böcker i den här serien. Det är i alla fall skönt att veta att alla böckerna redan har släppts så man slipper gå och vänta på böckerna.

   Radera
 8. Spennende smakebit :) Jeg har lest første boka i serien, har ikke helt bestemt meg om jeg skal lese videre. Jeg har lest The Infernal Devices av Cassandra Clare og den er min store favoritt. Handler om skyggejegere på atten hundre tallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då måste jag nog definitivt läsa The Infernal Devices. Historiska böcker är en favorit och sen att blanda in lite shadowhunters låter som en utmärkt blandning.

   Radera
 9. Tack för smakbiten. Det här är ju en serie som dyker upp ganska ofta på bloggar.

  SvaraRadera
 10. Denne serien har jeg lest mye om, så det er nok på tide jeg starter på den selv etterhvert! Takk for smakebiten :)

  SvaraRadera