2014-06-23

Tematrio: Sommarläsningsplaner

Oj vad länge sedan det var jag deltog i Lyrans tematrio känns det som, så nu är det definitivt dags.

Berätta om tre böcker du planerar att läsa i sommar!

Om vi börjar med att säga så här, jag har massor av böcker jag vill läsa i sommar och känner definitivt att semestern är på tok för kort. Men jag ska i alla fall begränsa mig till tre och hoppas att jag hinner med dem i sommar.

1. A Clash of Kings av George R.R Martin. Jag vill, jag vill, jag vill så väldigt gärna fortsätta med denna serien. Tyckte jättemycket om första boken och älskar serien så nu måste jag ta tag i den.

2. Göken rop av Robert Calbraith. Förhoppningarna är höga och jag längtar efter att sätta tänderna i den (inte bokstavligt). Men kanske för att förväntningarna är så höga så är jag lite rädd för att läsa den också. Tänk om jag blir besviken.

3. Sätt mig i brand av Tahereh Mafi. Sista boken i Shatter me serien som alla redan verkar ha läst, på engelska. Jag klarade av att vänta tills den kom ut på svenska men inte längre. Nu måste jag få reda på slutet.

Hoppas ni  också har många bra böcker framför er. Trevlig läsning till er alla i sådana fall. Och om ni inte har så många bra böcker att se fram emot (yeah right) så finns det ju alltid en massa trevliga inköpsställen för böcker, och en massa trevliga loppisar där man alltid kan hitta något att läsa!

16 kommentarer:

 1. Nu blir jag ju sugen på Gökens rop! Aarrrgghhh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag måste ta tag i den snarast. Vill, vill, vill läsa

   Radera
 2. Gökens rop vill jag läsa med och gärna läsa ettan George Martin serien innan min son gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ettan i Martins serie är mycket bra så det tycker jag att du ska göra.

   Radera
 3. Vill också gärna fortsätta med Sagan om is och eld. Har också läst första boken och skall snart kika på säson 3 av serien. Gökens rop verkar också bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien är så fantastiskt underbar. Jag älskar den...

   Radera
 4. De där George Martin-böckerna är jag lite skeptisk till eftersom det alltid är ett elände att behöva vänta på nästa i serien - och vad händer om gubben trillar av pinn innan han har skrivit klart? Jag börjar möjligen med de där böckerna när hela serien är färdigskriven, för säkerhets skull...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska klokt egentligen och en väldigt giltig orsak. Det verkar ju dessutom ta lite tid för honom att avsluta...

   Radera
 5. Jag fick hem första boken i A song of ice and fire-serien igår! Tror inte att det är min grej egentligen, men jag känner att jag i alla fall måste testa för hypens skull, jag har inte sett serien heller - för jag har blivit väldigt positivt överraskad andra gånger när jag haft samma "attityd" :-) Ser fram emot den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag hoppas att du gillar den. Eftersom jag älskar fantasy och älskar magiska varelser så är det här verkligen något för mig.

   Radera
 6. Gökens rop ska jag fundera vidare på om jag ska läsa eller ej :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har den som recensionsex stående väntades på mig här hemma så den kommer att läsas snart. Jag bara måste helt enkelt, just för att det är Rowling som ligger bakom.

   Radera
 7. Jag har en jättehög att läsa mig igenom, så någon bokbrist lär det inte bli. Tiden däremot är alltid en bristvara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig är det precis lika dant. Läslistan är enorm medans tiden är extremt begränsad. Dessutom är inte sommaren den årstid jag läser mest, det är höst-vinter för min del.

   Radera
 8. GoT böckerna är ju jättebra. Rowlings deckaralterego blir jag mer och mer sugen på att testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket fantastiskt bra böcker som man vill läsa helt enkelt.

   Radera