2014-09-19

Bokbloggsjerka 19-22 september

jerka11

På något sätt är fredagasmorrnarna de allra värsta att stiga upp på. Visst, man vet att det är sista dagen man måste stiga upp innan helgen kommer, men det är också femte dagen på raken man tvingas upp ur bingen på tok för tidigt och helst bara vill ha ihjäl någon, helst veckaklockstillverkaren. Därför är det en himla tur att det just är fredag. Att man sedan kan få piggna till lite med veckans jerka hos Annika lyser i alla fall upp mörkret en aning, för det är alltid kul att få anstränga geniknölen en aning så man vaknar till.

Finns det något särskilt du brukar haja till över när du läser en bok?

Ärligt talat tror jag inte att detta har hänt mig, i alla fall inte något som jag kan komma på så där på rak arm. Visst har det väl hänt som Annika beskrivit att man har läst om någon plats där man har varma minnen kring, men aldrig så att jag har tänkt jättemycket på det. 
Så denna veckan bjuder jag på ett ytterst tråkigt svar. Det kanske berodde på det där med att det var en fredagsmorron och hjärna helt enkelt inte är riktigt vaken ännu.

26 kommentarer:

 1. Tyckte också att det var en ganska svår fråga, flummade ihop något som jag tror går att förstå iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var nog helt enkelt för trött i morse för att kunna komma på något. Eller så är det helt enkelt så att jag kanske inte lägger så mycket märke till smådetaljer.

   Radera
 2. Svar
  1. Absolut. Får jag bara tänka igenom lite mer så ska jag kanske komma på något.

   Radera
 3. Svar
  1. Jo det är sant, det reagerar jag nog också på. Dessutom reagerar jag väldigt negativt när man i böcker inte benämner saker med sitt rätta namn. Till exempel finns det ingenting i Sverige som heter dagis, sedan 1998 har det hetat förskola.

   Radera
 4. Visst är det kul att läsa om platser man känner väl till, i alla fall om de är hyfsat bra beskrivna. Men "haja till" vet jag inte om jag skulle säga att jag gör heller

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reagera kan man ju helt klart göra men inte mycket mer.

   Radera
 5. Nej jag brukar inte heller haja till så mycket.
  Mia

  SvaraRadera
 6. Verkar som de flesta tyckt det var svårt den här gången!

  SvaraRadera
 7. Tyckte också att det var knepigt att svara den här gången..

  SvaraRadera
 8. Det var väldigt svårt den här gången, en fredagsmorgon är inte hjärnan på topp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej verkligen inte. Då är man redan inställd på helg men tvingas jobba en dag till. Inte kul alls.

   Radera
 9. Ja bekanta platser får mig att haja till lite också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte direkt så jag hänger upp mig på det men reagerar gör jag nog definitivt lite.

   Radera
 10. Det var en knepig fråga, det tycker jag också.

  SvaraRadera
 11. Försökte tänka "reagerar på" istället för "haja till" (som nog är bra mycket starkare) för att få det att fungera att svara på. Mycket svår fråga, kan bara hålla med där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänka reagera är bra. Då blir det faktiskt lite lättare, men ändå en svår fråga.

   Radera
 12. Jag kan absolut reagera när jag plötsligt i en bok hamnar någonstans där jag känner igen mig. Ett bra exempel är böcker som utspelar sig i Stockholm(sådana finns det många). När Kommendörsgatan nämns hajar jag nästan alltid till. Där bodde nämligen min farmor stor del av sitt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då reagerar man helt klart till lite. Jag kan nog också reagera lite när Sverige nämns i utländska böcker. Det är lite kul.

   Radera
 13. Ja det var en svår fråga denna gång. Men också rätt roligt att sitta och fundera på!

  SvaraRadera
 14. Jag hade oxå svårt med den här, fick fundera ett tag. Jag har lätt att komma på vad som irriterar mig och vad som gör mig arg, men att haja till, det var svårare!

  SvaraRadera