2014-09-26

Fredagen del 2

Vi kör väl helt enkelt del två av dagen med en gång och i det här inlägget tänkte jag bjuda på en massa bilder. Följer ni mig på instagram så kan det hända att ni har fått se bilderna tidigare men det får ni stå ut med, eller helt enkelt hoppa över det här inlägget.Det eftermiddagen och kvällen ägnades åt var det fantastiska Spänningsmingel som Marika (Boktok73) och Kriss (Bokdetektiven) hade anordnat. Bilden ovan visar på det väldigt trevliga gottebord som bjöds på. Själv plockade jag givetvis på mig några titlar som verkade intressanta.

På minglet fick vi äran att lyssna på tre stycken författare som alla var otroligt underhållande och bra på att berätta.

Först ut var Emelie Schepp som har debuterat med Märkta för livet. Hon berättade lite om hur det kom sig att hon blev författare, hur hon skriver och kort om boken. Detta är en bok som med stor sannolikhet kommer köpas in i morgon eller på söndag då den verkade väldigt bra. Helt klart väldigt inspirerande att lyssna till.


Sen var det Anders Fagers tur att berätta lite. Detta är en författare som ligger ganska långt utanför min bekvämlighetszon vad det gäller litteratur. Trots detta var det väldigt intressanta att lyssna till denna människa. Han kom in som en virvelvind och berättade om hur det är att skriva, och lite om var han får sin inspiration ifrån. Han ville också betona vikten av att göra trovärdiga karaktärer, framför allt då när man kanske skriver om ett ämne som inte är så trovärdigt i övrigt. Sen betonade han också vikten av research. Väldigt kul att lyssna till helt klart. (Ni får ursäkta kvaliteten på bilden nedan).


Sist ut av författarna på Spänningsminglet var Sofie Sarenbrant, en författare som jag tyvärr inte läst något av tidigare men som jag måste göra. Hon berättade lite om var hon finner sin inspiration och hur viktiga miljöerna är för henne i hennes skrivande. Hon pratade också om att för en person som henne själv som är väldigt lättskrämd så är det lätt att hitta på hemskheter som passar till deckare. 


Tre väldigt intressanta författarsamtal blev det helt klart som verkligen inspirerade en till att skriva själv. Kanske någon dag får ni plocka upp en bok där det står Anna Höglund på (visst ja, det finns ju redan en författande Anna Höglund). Kul, kul...
Minglet i sig var också väldigt trevlig och det var kul att träffa olika bloggare. Tyvärr blir jag ganska blyg i sådana här situationer och vet inte riktigt vad jag ska prata med folk om. Men trevligt ändå....

Kvällen avslutade jag och Kriss med att mingla lite hos Hoi förlag och med lite fortsatta samtal med olika författare där. Fick också prova på att dricka lakritsöl, vilket faktiskt var helt okej. Sen fick det bli McDonalds på vägen hem följt av en skön promenad. Jag har också lyckats skapa mig en ny addiction idag, te från Espressohouse. Jag insåg idag efter lunchen att jag inte hade druckit något te sedan i går morse så efter det har jag hunnit med två stora koppar. Nu är det ju så att Espressohouse precis har slagit upp portarna hemma i Karlskrona så det kan blir en dyr bekantskap. Tur att jag har te hemma.

Nu säger jag godnatt. Imorgon blir det fler inlägg men först läsa en liten stund och sedan sova gott i den sköna hotellsängen.

2 kommentarer:

  1. Åh, espressohouse <33Förstår dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var så gott. Måste nog erbjuda mig själv en sådan i dag på morgonen också. Eller så ska jag kanske prova Starbucks som även de finns på Centralstationen där jag bor i precis i närheten.

      Radera