2014-09-05

Bokbloggsjerka 5-8 september

jerka11Det känns som om denna veckan har både rusat fram och sniglat sig förbi, men såhär i slutänden kan jag inte fatta att det redan är fredag igen. Vi inleder denna helgen med ett jerkainlägg för att sedan gå över till att läsa lite.

Denna veckan undrar AnnikaFår böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

Det är faktiskt otroligt beroende på hur trött jag är och kanske lite om hur intressant boken är. Har hittills aldrig somnat med en bok i handen men det har varit så otroligt nära många gånger. Jag har varit så trött så jag har tvingats lägga ifrån mig boken, nästan mitt i en mening.
Sen är du faktiskt så att jag nästan varje natt somnar ifrån en bok då jag använder ljudböcker som godnattsagor. Det kanske inte riktigt är samma sak eftersom tanken med ljudboken ju faktiskt är att jag ska somna.
Hur är det då med att läsa på tok för länge. Det händer definitivt, även om det hände mer ofta i min tidiga ungdom då jag lätt kunde ligga halva natten och läsa. Nu har jag blivit lite äldre, och lite mognare och därmed lite mera kvällstrött så det händer inte lika ofta längre. Jag inser mina begränsningar och vet att om inte jag släcker lampan så kommer jag inte orka jobba dagen efter. Jag behöver minst 6 timmars sömn för att fungera som människa.

26 kommentarer:

 1. Jag har blivit äldre men inte ett dugg mognare. Kan fortfarande sitta och läsa hela natten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag orkar helt enkelt inte med jobbet om jag är för trött så jag har fått tvinga mig själv.

   Radera
 2. Lyckans dig som blivit så förståndig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet tyvärr hur dan jag blir om jag inte är förståndig.

   Radera
 3. Jag behöver också sova om natten, och det där med att somna nästan mitt i är lätt hänt ibland ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det och väldigt frustrerande dessutom. Jag avskyr att sluta mitt i ett kapitel men ibland blir man helt enkelt tvungen.

   Radera
 4. Ja men ljudböcker som insomning är toppen, gör jag också.Sedan behöver jag 8 timmars sömn minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljudböcker är verkligen en toppenuppfinning... :)

   Radera
 5. Jag är en sådan där olidlig morgonmänniska och det fungerar inte alls ihop med läsa-hela-natten :)

  SvaraRadera
 6. Jag har också blivit mycket mera kvällstrött med åldern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt det där. Jag har ju definitivt inte blivit mera morgonpigg....

   Radera
 7. Böcker sommarhagen aldrig ifrån. Däremot kan jag vara så trött att jag när jag lagt ifrån mig boken somnar innan glasögonen är av. Dem har sambon fått plocka dän ibland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär så trött som jag också är ibland. Det slutar också alltid med att man får läsa om de sista sidorna man trodde att man läste för man har inte fattat ett smack.

   Radera
 8. Ljudböcker är bra godnattsagor. Har börjat använda mig av det när jag har migrän (att somna ifrån värken gör slut på den fortfarande).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart vad bra böcker är till mycket :)

   Radera
 9. Att ha ljudböcker måste väl vara nästan som att höra godnattsaga när man var barn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag i alla fall. Dessutom lyssnar jag mycket på gamla favoriter som jag inte får dåligt samvete av att somna ifrån.

   Radera
 10. Jag brukar inte somna mitt under läsningen, men dock så lägger jag mig tidigt enbart för att hinna läsa och när sömnen börjar komma så är det ofta väldigt lämplig tid för att släcka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så brukar jag göra ibland, men då brukar jag tyvärr inte hinna läsa så länge. Det är bättre för mig att sitta upp att läsa, då orkar jag vara vaken längre.

   Radera
 11. När jag var ung läste jag halva natten med ficklampa under täcket :).

  SvaraRadera
 12. Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening, det känns ovant och skumt... Ljudböcker skulle jag nog somnat av även när jag var frisk, men de funkar överhuvudtaget inte för mig. Jag kommer aldrig ihåg det jag hört, bara det jag läst, så ljudböcker fattar jag aldrig nått av...

  SvaraRadera
 13. Har aldrig använt ljudböcker som sömnpiller men annars håller jag med. Med åren så har man lärt sig att man måste lägga ifrån sig boken för att klara nästa dag. Om det inte råkar vara en ledig dag utan planer förstås :)

  SvaraRadera