2014-09-17

Attentatet av David Baldacci


Will Robie är tillbaka. För er som inte vet vem Robie är så är han lönnmördare för den amerikanska staten och hans arbetsgivare är CIA. Robie är också den bästa USA har, han klarar alla sina uppdrag. Denna gången har han fått i uppgift att spåra upp Jessica Reel. Reel är också lönnmördare för samma organistation, och hon är förmodligen den näst bästa. Nu är det bara så att hon verkar ha bytt sida och kanske jobbar för sig själv nu. Robie är helt enkelt tvungen att hitta henne och det verkar inte bättre än att det blir en jakt på liv och död.Baldacci är en av mina absoluta favoritförfattare och jag har nog hittills inte blivit besviken på en enda bok. Det blir jag inte heller på denna för jag tycker definitivt att den är bra. Tyvärr har jag ändå lite svårt att komma igång med den här boken och jag höll på och läsa den i långt över en månad. Vad det kan bero på har förmodligen att göra med att det var fel bok vid fel tillfälle. För som sagt, jag tycker den är både bra och spännande.
Jag gillar Robie för trots sitt kanske inte så sympatiska yrke så är han en sympatisk karaktär och jag får verkligen lära känna honom och hans tankar och idéer om det han sysslar med. Dessutom så är handlingen väldigt bra uppbyggt och spänningen är hög boken igenom. Boken är helt klart väl värd all lästid och förmodligen hade jag kunnat läsa ut den på en dag om jag bara plockat upp den vid rätt tillfälle och inte mitt i en lässvacka.

3 anledningar till varför Attentatet är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Helt klart tempot i boken som gör att handlingen hela tiden är på väg framåt. Jag har svårt att se att man hade kunnat minska boken en enda sida för det händer saker hela tiden och man får hela tiden ledtrådar till vart jag är påväg.

2. Språket är utan tvekan skickligt skrivet, framför allt med tanke på att jag gång på gång återvänder till författaren. Jag kan inte direkt säga vad det är som gör det, men onekligen finns det något där som lockar mig till läsning. Jag gillar när historien går snabbt fram utan att upplevas som invecklad.

3. Handlingen i den här boken är väl genomtänkt och spännande. Man kan inte påstå att den är jätteoriginell för ärligt talat kanske man inte kan skriva en action bok på hur många sätt som helst men samtidigt tillför den något nytt tycker jag. Konspirationsteorier och lönnmördare är helt enkelt något som passar mig. (Undrar vad det berättar om mig som person.)

Attentatet får 4+/5 i betyg av mig.

Första boken i den här serien heter De oskyldiga.

Tack Bokfabriken för recensionsexemplaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar