2016-04-15

Bokbloggsjerka 15-18 april

jerka11Det blev visst lite tyst här ett litet tag igen. Jag får inte till någon rutin i bloggandet som det är nu. Kul att ni i alla fall stannar kvar hos mig och tittar in lite då och då.
Men nu skulle det bli bokbloggsjerka med Annika, inte en massa annat svammel, och jag tycker vi går rakt på pudelns kärna.

Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

Nej, jag läser inte biografier eller memoarer. Jag har gett det några försöka och hittills har jag i alla fall inte hittat något som har kunnat hålla fast mitt intresse. Inte ens för spännande historiska personer eller för personer som verkligen intresserar mig. Känner jag mig själv rätt så kommer jag försöka igen, för jag gör det med jämna mellanrum, men just nu är det inte aktuellt för fem öre.

36 kommentarer:

 1. Inte min favoritgenre heller, men jag har i alla fall lyckats hitta två bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert massor av bra och som sagt lär jag absolut ge det fler chanser. Vissa böcker borde säkert kunna passa även mig, jag har bara inte hittat dem ännu.

   Radera
 2. Jag läser inte den genren ofta, men jag önskar att jag läste fler. Det är en speciellt genre men jag tror att om man är intresserad av en person och läser en biografi om den så är det kanske lättare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, intresset för personen ifråga är nog absolut nödvändigt för att det ska vara intressant för min del.

   Radera
 3. Jag gillar biografier men det går väldigt mycket i perioder för mig inser jag. Ofta lockar romaner mer. ^^ Men har läst en hel del biografier jag verkligen gillar. Gäller bara att hitta folk som verkligen fascinerar mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romaner lockar definitivt mig mer, och har för tillfället svårt att se någon person som skulle locka mig så pass mycket att jag vill läsa. Har i och för sig i perioder varit inne på att jag velat läsa om Astrid Lindgren, men det blir helt enkelt inte av.

   Radera
 4. Jag gillade biografier förr, men har inte blivit många senaste året. Men jag har inte läst omhistoriska personer eller kändisar utan om människor som farit illa på olika sätt, många böcker har jag haft nytt av att ha i bakhuvudet när jag har jobbat inom psykiatrin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den typen av litteratur som du beskriver har jag i och för sig läst lite av också, men jag har svårt att ta till mig det. Blir väl helt enkelt för jobbigt att läsa om.

   Radera
 5. Svar
  1. Tacka vetja romaner och skönlitteratur.

   Radera
 6. Jag har börjat hitta en typ inom genren som jag är intresserad av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, intresset måste nog absolut inte finnas. Jag borde kanske gilla historiska skildringar, men det går inte hem riktigt det heller.

   Radera
 7. Det är ju lite av ett lotteri, att hitta något man gillar på riktigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant och det gäller ju skönlitteratur också.

   Radera
 8. Det är ju lite av ett lotteri, att hitta något man gillar på riktigt!

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. Ja några måste ju gilla det också för det ges ju onekligen ut en hel del i genren :) Men jag väljer helst en skönlitterär bok.

   Radera
 10. Biografier kan vara bra, men ibland blir de också för djupgående och detaljerade och då tappar man intresset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för mycket detaljer kan onekligen bli för mycket.

   Radera
 11. Ja det känns svåra. Jag är nog intresserad men det har fallit på det här att det också ska vara givande att läsa, hur det berättas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Det jag upplever är att det är tråkigt och mer rabblande än att det används ett språk som gör att läsningen flyter på.

   Radera
 12. Jag gillar det, personer man hört mycket om i press, så får man veta hur det verkligen ligger till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den typen av litteratur är det nog jag har allra svårast för. Inte min cup of tea alls.

   Radera
 13. Jag gillar biografier, även om jag inte läser så många så blir det någon om året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon om året låter ju ändå lite lagom. För mycket kan absolut inte vara bra :)

   Radera
 14. Det är ju viktigt att hitta en som är både välskriven och handlar om någon vars liv man faktiskt kan tycka är intressant (på något sätt). Och smaken är ju väldigt olika :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är smaken väldigt olika och någon stans där ute finns säkert en bok som skulle passa mig, men jag lockas inte riktigt av det.

   Radera
 15. Man skall ju läsa sådant som känns bekvämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och för mig är det definitivt skönlitterära böcker.

   Radera
 16. jag tycker mycket om biografier och memoarer. allra helst läser jag om författande kvinnor och historiska dito

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av författande kvinnor hade jag kunnat tänka mig möjligtvis att läsa något om Astrid Lindgren. Men det är väl ungefär så långt jag kan sträcka mig just nu.

   Radera