2016-04-04

Tematrio - Huvudstäder

Tänkte att det var dags att haka på en tematrio med Lyran igen, för det var ett tag sedan. Denna gången ska vi ut och resa, till olika huvudstäder och det är jag alltid lite spännande.

Berätta om tre böcker som utspelar sig i huvudstäder! 

1. Prag är väl kanske inte en närvarande stad igenom hela Mörk ängel av Laini Taylor, men absolut tillräckligt för att väcka min reslust till staden. Egentligen är väl staden enbart en del av berättelsen i början av boken men det har helt klart väckt så pass starka känslor hos mig så det är en av de saker som jag kommer ihåg allra bäst från min läsupplevelse (och det vill inte säga lite från en väldigt bra bokserie).

2. Mina drömmars stad inleder en serie böcker som jag ännu inte blivit färdig att läsa klart men Per Anders Fogelström lyckas verkligen med att beskriva vår huvudstad på ett mörk, deprimernade och människonära sätt. Måste snarast läsa klart serien för de två första böckerna är helt fantastiska.

3. I Anna och den Franska kyssen av Stephanie Perkins så får vi som läsare följa med till Paris. Det har man väl gjort en eller annan gång, men här år vi se staden genom en ung amerikansk flickas förälskade ögon och det är ju trevligt. Det är en lättsam och trevlig bok som man blir glad av att läsa.

12 kommentarer:

 1. Taylors trio tyckte jag mycket om, Mina drömmars stad läste jag för länge sedan och har funderat på en omläsning. Anna och den franska kyssen har jag inte läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna och den franska kyssen är också väldig bra även om den är bra på ett helt annat sätt än de andra två.

   Radera
 2. Prag är verkligen värt ett besök. Har inte läst Taylors bok och inte Perkins heller. men Fogelström vore det nog dags att läsa om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jättesugen på att åka till Prag så får hoppas att det blir av någon gång. Fogelström måste jag ta tag i och läsa klart. Kanske till sommaren.

   Radera
 3. Fogelströms serie är verkligen intressant. Har också varit sugen på att läsa om den men det blir liksom aldrig tid till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just för omläsning använder jag mig väldigt mycket av ljudböcker. Det perfekta medlet för min del.

   Radera
 4. Har aldrig läst Fogelström. Jösses så mycket bra litteratur man har missat om man tänker efter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, varför ska det finnas så förbaskat lite tid.... :)

   Radera
 5. Prag är ju en stad som jag haft på min vill-besöka-lista väldigt länge. Jag har nog inte ens varit där litterärt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vara helt fantastiskt att få besöka den staden. Och Taylor beskriver den verkligen på absolut bästa sätt.

   Radera
 6. Det var ju ett bra val av tre riktigt bra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar... Ja visst är det riktigt bra böcker allihopa, även om det är på väldigt olika sätt.

   Radera