2017-01-12

Jakten på Amos Decker av David Baldacci

En natt kommer Amos Decker hem och finner sin fru och dotter mördade. Ingen mördare hittas och Amos hamnar in en nedåtgående spiral där han förlorar jobb, hem och hälsa och tillslut hamnar på gatan. Men så en dag kommer hans gamla partner från polisen till honom och säger att det har kommit en man och erkänt mordet. Samma dag drabbas staden av en skolskjutning och därifrån blir saker inte direkt lättare.

Bildresultat för jakten på amos decker

Ytterligare en Baldacci-bok kanske ni tänker nu. Och jag faktiskt för just deckare och passar mig alldeles utmärkt just nu för de kräver faktiskt inte så mycket tankeverksamhet. Just den här Baldacciboken skiljer sig en del från många andra böcker jag läst av författaren för trots att Decker är både lång och har haft en fotbollskarriär som alla andra superhjältekaraktärer som brukar figurerar i hans böcker. Decker är nämligen otroligt fet, bor på ett motell och har en modifierad hjärna sedan en fotbollsmäll som gör att han har ett perfekt minne och aldrig glömmer någonting. Så lite annorlunda med andra ord. Den där smällen gjorde dessutom att han inte har världens bästa sociala förmåga.
Men utöver huvudkaraktären så skiljer sig inte boken så där väldigt mycket från alla andra böcker. Det är fortfarande spännande, det är högt tempo och en invecklad handling som man inte riktigt vet vart åt den lutar. Lagom underhållning med andra ord. Det här är inte en av de bästa böckerna jag läst av författaren dock - snarare tvärt om, men det kan mycket väl bero på att jag inte är fullt investerad i lyssningen hela tiden då jag sysselsätter mig med många saker samtidigt. Men jag fortsätter på serien för lite nyfiken på Deckers framtid är man ju allt.

Boken får 3/5 i betyg av mig

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar