2017-01-30

Sanning och skvaller av Curtis SittenfeldLiz och Jane har tagit sig hem till föräldrahemmet då mr Bennet, deras far har drabbas av en hjärtinfarkt. De tvingas där hjälpa modern att ta hand om fadern och nu lever för första gången på tjugo år alla i familjen Bennet under samma tak. Inte helt lätt alla gånger.
På en grillfest hos familjen Lucas möter de Chip Bingley och Fitzwilliam Darcy vilket sker med lite olika mått av framgång. Kärlek, intriger och en dokusåpa, det är vad man får följa i den här berättelsen.

Sanning och skvaller

Ja berättelsen känner ni säkert igen. Det är bara det att den är förflyttad till 2000-talets Cincinnati och karaktärerna till viss mån omformade för att passa den eran.
Till en början har jag lite svårt för berättelsen, jag tycker det blir lite löjeveckande om jag ska vara helt ärlig. Det hjälper kanske inte heller till att jag inte riktigt kan koncentrera mig på boken utan bara kan läsa småstycken lite då och då. Men tillslut släpper det och jag blir nästan lika förtjust i den moderna Liz som den gamla. Jag gillar hur grundstommen från berättelsen finns kvar och igenkänningsfaktorn är minst sagt hög, men hur det ändå blir något nytt.
Det här är helt klart en bok där det finns mycket att tycka och tänka och diskutera kring. Precis som man i alla år har bokcirklat kring Stolthet och Fördom så kan denna också behandlas i mängder och framför allt jämföras.

Så på det stora hela gillar jag den här boken väldigt mycket. Jag gillar språket, jag gillar handlingen, jag gillar hur karaktärerna har blivit idag. Curtis Sittenfled kan jag absolut tänka mig att läsa mer av i framtiden.

Sanning och skvaller får 4/5 i betyg av mig.

Tack Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar