2017-01-14

Nyårslöftestaggen

Are you a girl boss in need of some inspiration? Take a look at this round-up of Inspirational Quotes for the Girl Bosses, part 2! Girl Boss Quotes#girlboss:

Jag har sett den här taggen på några olika ställen och tänkte att jag också skulle passa på att göra den. Som vanligt när jag skriver löften så blir det dock sällan löften utan målsättningar som kanske inte alltid nås upp till. Det ska bli spännande att se hur många av dessa böcker som blir lästa till nästa år. Och framför allt ska det bli spännande att se om jag kommer ihåg att utvärdera den.

1. En klassiker jag lovar att läsa.
I år är året då Förnuft och känsla av Jane Austen ska bli läst. Jag har haft det som löfte år efter år och det blir aldrig av. Men i år känner jag på mig att jag har den rätta motivationen.

2. En påbörjad bokserie som jag lovar att avsluta.
Just nu har jag fått för mig att jag ska lyssna/läsa klart Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman. Är inne på bok två för tillfället så jag har några kvar men jag tror att det kommer gå bra. Och så har jag förstått att det kommer ytterligare en bok i serien senare i år.

3. En bokserie jag lovar att påbörja.
Svårare. Har däremot lite planer på att påbörja böckerna av Mikael Bergstrand. Nu är väl i och för sig Dehlis vackraste händer och de fortsatta böckerna fristående från varandra men de ska ju i alla fall handla om samma personer så då räknar i alla fall jag det halvt om halvt som en serie.

4. En författare som jag inte läst något av tidigare som jag lovar att läsa något av.
Malin Persson Giolito. Jag vill så gärna läsa Störst av allt.

5. En bok jag lovar att läsa om.
Oddsen är absolut högst på att jag kommer läsa om någon Harry Potterbok. Jag har ännu inte läst de illustrerade utgåvorna och det måste jag göra snart.

6. En genre jag läst lite/inget av och lovar att utforska.
Denna säger jag nog pass på. Möjligtvis kanske det blir någon sci-fi bok men jag är tveksam och vill verkligen inte lova något på den här punkten.

7. Ett seriealbum jag lovar att läsa.
Jag vill väldigt gärna ge Saga en chans. Alla säger ju att det är så bra så jag borde försöka. Och se, där kom Sci-fi in i bilden på ett smidigt sätt. Se punkt .

8. En novell jag lovar att läsa.
Luise Justine Mejer av Astrid Lindgren. Faktum är att jag har tre noveller av Astrid Lindgren som jag nog tänkte mig att jag skulle läsa.

9. En bok som handlar om ett tufft men viktigt ämne jag lovar att läsa. 
Jag vet faktiskt inte alls. Visst finns det en del böcker jag skulle kunna tänka mig men ingen som jag törs lova att jag ska läsa. Störst av allt - se punkt 4 - ska väl i och för sig tillhandahålla ett ganska tufft ämne som jag har förstått det.

10. En länge ägd oläst bok som jag lovar att läsa.
Snälla låt det bli Jerusalem av Selma Lagerlöf. Av så många anledningar....

11. En debut jag lovar att läsa.
Noll koll på årets debutanter men om jag ska kolla i bokhyllan så har jag Dimensioner av Sofie Berthet stående i bokhyllan och den skulle jag vilja hinna med så småningom.

12. En bok eller bokserie som jag tidigare gett upp/dömt ut som jag lovar att ge en ny chans.
Vassa föremål av Gillian Flynn. Har tidigare påbörjat någon av författarens böcker men lite gett upp. Vet inte om det är just denna boken, men den står i bokhyllan och jag vill gärna ge den en chans.

13. Tagga någon.
Gör den bara....

2 kommentarer:

  1. Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman är något så ovanligt som en serie jag är i fas med :) De böckerna är så bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas också komma i fas under året. Men med tanke på i vilken utsträckning jag lyssnar på ljudböcker just nu så känns det fullt görligt att komma ikapp.

      Radera