2017-10-03

Veckoutmaning: Tänk snabbt


Idag är det en rolig utmaning inne hos Kulturkollo - en sådan där utmaning där det gäller att tänka snabbt och sådana gillar jag.

Skriv vad det är ni allra först associerar till när ni hör motsatsparet svart & vitt eller black & white. Tänk snabbt! Skriv!

Helt ärligt vet jag inte helt klart vilket som dök upp alla först för det var många saker som poppade upp i huvudet på mig, men det första klara tanken var en sång, en sång som säger väldig många fina saker.

Ebony and ivory live toghether in perfect harmony.
Paul McCarthy och Stevie Wonder sjunger om hur svart och vit borde kunna leva bredvid varandra, inte bara på pianot. En låt som jag kanske egentligen inte kan melodin på sådär värst bra, men där den där textraden har bitit sig fast hos mig enda sedan jag hörde låten första gången för så himla länge sedan. Det är en låt som har 35 år på nacken och helt ärligt är den fortfarande precis lika aktuell...

5 kommentarer:

  1. Ja, det är sant. Fortfarande aktuell.

    SvaraRadera
  2. Tyvärr kommer den nog att vara aktuell i många år till som det verkar. Märkligt att det där med svart och vitt har stannat upp i utvecklingen medan allt annat går framåt.

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra låt, och den som tillsammans med Jacksons Black or white snurrade i mitt huvud förra veckan när jag funderade över veckans kollotema :)

    SvaraRadera