2016-09-20

Half Bad: Häxornas krig av Sally Green

OBS! Det är här en recension av sista och avslutande delen i en triologi och kan innehålla spoilers från tidigare delar.

Nathan lever i ett förvirrat mörker. Han pappa är död och han har ätit upp hans hjärta. Det enda som driver honom framåt är tanken på hämnd, tanken att få döda Annalise, döda Soul och alla andra vita häxor som tror att de kan göra vad de vill. Det är krig och alliansen som Nathan tillhör ligger risigt till. 
Samtidigt försöker han lära sig att kontrollera sina nya gåvor, han försöker få någon form av balans i sitt liv. Som tur är har han alltid Gabriel vid sin sida som leder honom när han är som mest vilse och som stöttar och ser hans goda sidor.


Det är alltid svårt att skriva en recension på en avslutande del i en serie. Det är svårt för att man vill inte gå in för mycket på tidigare delar, med risk för att avslöja något. Sen är tanken att man vill göra en rättvis recension för just den här boken och inte bara serien i helhet. Så det häller att hitta en balans. Helt ärligt är jag osäker på om jag kommer kunna göra det i detta fallet.
Det här är en serie som borde få sträckläsas. Tyvärr har jag inte gjort det den här gången, men jag hoppas verkligen att jag kommer kunna göra det en annan gång, en gång i framtiden. Den här boken är absolut inget undantag från de tidigare delarna vad gäller lättlästhet, tempo, driv och underbarhet. Den är inte speciellt tjock och 300 sidor flyger förbi i ett litet nafs. Däremot kanske jag inte skulle säga att det här är bästa delen i serien, men samtidigt händer det saker som jag fullkomligt älskar. Länge var jag faktiskt lite, lite besviken över den här boken, sen hände de sista kanske 50 sidorna och helt ärligt känns det som om jag har exploderat just nu. Wow...
Helt ärligt vet jag inte vad jag ska skriva. Egentligen borde kanske boken få sjunka in lite, jag borde andas, men nu blir det inte så. Istället blir det en väldigt flummig recension men jag hoppas och tror i alla fall att ni förstår att det här är så läsvärt, så fantastiskt bra och förmodligen kommer jag faktiskt läsa om den här serien.

3 anledningar till varför Häxornas krig är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Gabriel och kanske framför allt relationen mellan Gabriel och Nathan. För äntligen händer allt det där som jag har velat ska hända så länge. Gabriel är stark, han är där hela, hela tiden för Nathan samtidigt som han absolut inte låter någon sätta sig på honom. Helt ärligt så gör Gabriel nästan halva serien, med sin godhet trots att han egentligen är svart.

2. Jag tycker så väldigt mycket om språket i boken /böckerna. Det är nästan lite naivt eller i alla fall väldigt enkelt. Det är rakt på sak och detta gör att boken går väldigt snabbt att läsa och framför allt för att det ger boken ett sådant driv.

3. Slutet! Länge satt jag och funderade kring om det här kanske ändå var lite sämre än de andra böckerna. Men så kom slutet, och jag gick sönder och allt hände och hela boken lyfte sig ett snäpp. Slutet gör boken till en bok jag kommer att komma ihåg, länge, länge, länge.

Häxornas krig får 5/5 i betyg av mig.

Tack Semic förlag för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris, Bokus och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Har den första boken, men har inte ens läst den ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra, men var beredd på att du då vill läsa fortsättningen också.

      Radera