2011-12-17

80 grader i från Varmvattnet

Debut av en författare för min del och denna gången var det Karin Alfredssons 80 grader i från varmvattnet som hamnade i MP3-spelaren. Och jag kan inte säga att det var en tillfredsställande debut. Har svårt för mycket i boken, men kan ändå inte släppa den heller trots att jag funderade på det ett antal gånger.

Boken handlar om Ellen Elg som är läkare. Egntligen ska hon skriva en avhandling om hur barnafödslar och sex fungerar i Zambia, men istället har hon börjat jobba för säkrare sex, mindre tonårsgraviditeter och säkrare aborter. Detta gör hon i smyg med hjälp av några lokala barnmorskor. Givetvis är arbetet farligt och Ellen stöter på problem med medicin som är farlig, kyrkan undersöker att antalet barnafödslar har minskat och mycket mer. Samtidigt får vi på håll möta en anti-abortrörelse.

Jag tycker att handlingen är hoppig bitvis och ibland får jag kolla att jag inte råkat missa något kapitel för helt plötsligt befinner jag mig mycket längre in i framtiden och vet inte riktigt vad det handlar om. Dessutom tycker jag att Ellen känns mesig trots att hon gör ett väldigt bra och viktigt jobb. Detta kan ha något med berättarrösten att göra, men jag stör mig otroligt på detta. Kan inte på något sätt knyta kontakt med karaktären.

Det är väldigt tveksamt om jag kommer lyssna/läsa något mer av Karin Alfredsson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar