2011-12-16

Harlan Coben

Har precis läst färdigt Rivalen av Harlan Coben. Den är bra. Den är kvick. Den innehåller allt en bra deckare ska innehålla; ett mord, lite utpressning, otrohet, maffian och ett försvinnande.

Myron Bolitar hade en gång för 10 år sedan möjlighet att bli en av NBA's bästa basketspelare. En kollision med en annan spelar sabbade hans knä och drömmen om ära och berömmelse gick om intet. Istället fick han bli sportagent och detektiv.

När en av hans rivaler från ungdomtiden, storstjärnan Greg Downing försvinner får Myron äntligen chansen att spela i ett storlag. Han signas till New Jersy Dragons, men hans egentliga uppdrag blir att försöka hitta Downing. Med sin bästa kompis Win startar han jakten som kretsar runt basketen, spel och mord.

Boken är som jag tidigare skrev bra. Älskar karaktären Myron Bolitar. Han får liv genom fräcka, självironsiska komentarer som gör att mitt i allt det spännande sitter jag och ler. Coben har verkligen väckt liv i honom. Är också väldigt förtjust i karaktärerna runt honom. Hans vänner som ställer upp i vått och tort, på sitt egna lilla sätt och ibland inte alltid på det sätt man förväntar sig. Dessutom verkar han ha underbara föräldrar den gode Myron, (han är 32 och bor fortfarande hemma). Allt detta gör honom till vilken kille som helst som jag kan möta på gatan.

Ser fram emot att läsa mer av Harlan Coben - gärna fler om Myron Bolitar (har läst en sedan tidigare, men det var en senare bok).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar