2011-12-06

Boken om häxor och trollkarlar

Jobbar man på en förskola så utsätts man daligen för en mägnd olika litteratur. En del kan jag säg är fullständigt urusel, annan är ok. Men ibland trillar man över riktiga guldkorn.

Boken om häxor och trollkarlar av Daniel Möllberg och Anna Friberger är en sådan bok. Älskar den. Passa perfekt för ett Harry Potter-fan som mig som dessutom sprutar över av fantasi och egna historier. Boken beskriver precis som namnet tyder en förklaring till vad häxor och trollkarlar är för något. Den berättar om att alla föds vi med en gnutta med magi, trots att långt ifrån alla lär sig att använda sig av den senare. Den berättar om den magiska världen om alla djur/varelser som finns i den och att trollkarlarna och häxorna har speciella dörrar mellan den magiska världen och vår vanliga värld. Dessa är ofta belägna på lekplatser eftersom barn har en större tilltro och att vuxna bara tror att barn fantiserar.

Visst känns det som om det är lite lånat från Harry Potter - framför allt beskrivningarna om hur man lär sig att bli en trollkarl eller en trollkarls attribut. Men det gör ingenting. Det blir en trollkarlsbok för barn i ålder 3-6 år istället. Och det kan inte sägas nog. Jag älskar den verkligen och det blir något som måste införskaffas till framtida egna barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar