2014-12-22

Vad ska packas...???

This is the way a close friend of mine packs for vacation. I plan to bring my Kindle to Puerto Rico.
Då kommer vi till det här stora problemet igen. Dags att åka iväg och böcker ska packas - men vilka böcker. Jag har ju skrivit oändliga listor över vad jag planerar att läsa nu i jul, men många av dessa böcker gå konstigt nog bort när det ska packas ner i väskas. Poirots jul är i alla fall självklar att den ska med men jag har bestämt mig för att enbart läsa ett kapitel om dagen i den. Därför måste ju något annat få hänga med. Cinder får också hänga med, men i den har jag bara hundra sidor kvar ungefär och de räcker ju inte speciellt länge, knappt dagen ut. Så kommer vi till de böcker som inte får följa med. Himlakroppar säger sig lite själv, 1200 sidor är för tungt att släpa på, så enkelt är det. Slända i bärnsten är också det en tjockis, men den går mest bort för att jag är rädd att skada denna vackra paperback. Inte idealt alltså. Britt-Marie var här hade jag tänkt läsa mellan jul och nyår och då är jag hemma igen så därför väljs också den bort.

Så vad ska jag packa. Det värsta är att jag vet inte ens vad jag är sugen på. Jag kan ju spela lite dum och hävda att jag glömde packa ner böcker så att jag måste gå och handla en bok i morgon, men jag tror inte att någon tror mig och dessutom har jag ju så många olästa böcker.

Helt klart ett problem som kräver viss eftertanke...

2 kommentarer:

  1. Ja jösses.Inte lätt att bestämma sig när man har många olästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej verkligen inte. Till slut blev jag nog ganska nöjd med mina beslut. Det blev en skön blandning mellan deckare, ungdomsdystopi och en fantasiinjektion i form av Mumintrollen.

      Radera