2015-08-10

Tematrio: Sån't en kan äta

Så var det dags för tematrio igen efter att jag hoppade att delta i förra veckans. Denna veckan vill Lyran att vi:

Berättar om tre böcker som vars titel innehåller något att äta!

1. Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen tyckte jag var en riktigt, riktigt bra svensk deckare när jag läste den. Då ville jag har mer av författaren med en gång, men det hade inte kommit ut något mer. Förra sommaren läste jag del två och gillade också, men sen har jag inte kommit längre.

2. Mangon som sprängdes av Mohammed Hanif var något väligt annorlunda för mig att läs. Jag kommer knappt ihåg vad den handlade om men jag vet att jag gillade den väldigt mycket.

3. James och jättepersikan av Roald Dahl läste jag i somras och det är en sådan där bok som får mig att vilja kunna spruta av fantasi, och framför allt att få ner det på papper.

6 kommentarer:

 1. Pepparkakshuset tänkte jag på med, snart inte långt tills vi sitter där och knaprar på pepparkakor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken deprimerande tanke. Men det går fort....

   Radera
 2. Så har hela sommaren gått och jag har helt kommit ur bloggläsandet, så missat massor av dina inlägg. Dock har inte läsandet kommit på kant, 10 böcker avverkades på 4 veckor. Vad annat kunde man göra i detta vädret? ;-)

  Åh, James och jättepersikan kom jag ihåg att vi läste i skolan, får kanske ta och läsa om den. Många av Roald Dahls böcker minns jag som otroligt roliga och välskrivna.

  /Elina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju helt klart så att man väljer att prioritera bort vissa grejer på sommaren då man istället vill egna sig åt viktigare saker som att umgås och givetvis att läsa. Men kul att du är tillbaka i alla fall och 10 böcker är väldigt bra tycker jag.

   Roald Dahl har blivit lite av en ny favorit för mig. Jag läste inte någon av han böcker när jag var ung och därför är det så skönt att man kan få läsa dem nu som vuxen.

   Radera
 3. Pepparkakshuset, ja. Den tänkte jag inte på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag sådan att jag aldrig kommer på något när jag sitter vid datorn utan jag måste alltid gå och leta i bokhyllorna. Och vilken tur att den stod där då.

   Radera