2016-01-05

Veckans bokbloggsfråga - vecka 1

Veckans bokbloggsfragaBarnboksbloggen brukar ju köra på det där med en fråga varje vecka som kan vara lite rolig att svara på. Så jag tänkte att jag skulle ta och delta. Jag vet att jag lovade en recension egentligen idag men jag har helt enkelt inte hunnit så vi skjuter lite på det. Jag har i alla fall väldigt många recensioner som skulle behöva skrivas. Men till veckans fråga:

Kommer du att delta i någon boklig utmaning under 2016? Antingen någon av de som cirkulerar i bokbloggsvärlden eller någon som du gör bara för dig själv. Finns det någon läsutmaning som du skulle vilja genomföra om det bara funnits mer tid?

Jag tycker att jag egentligen redan har gått in på ämnet lite grann och mina högst personliga mål kan ni skriva om här...
Sen finns det några utmaningar jag funderar på om jag inte skulle hoppa på. Jag såg till exempel att CMR Nilsson drar igång Kaosutmaningen i år. Den har jag deltagit i tidigare och det är absolut en rolig utmaning att delta i.
Johannas Deckarhörna drar igång något hon kallar En Världsomsegling på 366 dagar vilket verkar vara en roligt och lagom lätt utmaning som jag tror att jag ska haka på. Jag är vansinnigt dålig på att läsa böcker av författare från andra länder, men här är det ju okej om de utspelar sig i ett annat land än USA, England och Sverige. Då kanske det blir lite lättare. Däremot är jag osäker på om (t ex) Narnia gills.
Förra året och jag tror även att det var året innan det så körde Lyran en klassikerutmaning över sommaren. Jag hoppas verkligen att hon gör det i år igen för då ska jag delta. Att pusha sig själv till att läsa lite klassiker tycker jag är jättebra.
Sen är det ju den där utmaningen jag själv har tänkt hålla i (när är ännu oklart). Den som går ut på att läsa hyllvärmare. Jag är nog nämligen inte ensam om att ha på tok för många olästa böcker i bokhyllan.

Detta är några av de utmaningar som jag är sugen på - förutom mina egna mål då. Om jag kommer till att delta har jag ännu inte bestämt mig för, men jag tror nog att jag ska göra det. Kanske. Om det nu finns tid....

8 kommentarer:

 1. Jo men Narnia måste gillas. Och även typ rymden, och romarriket... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det många länder för min del....

   Radera
 2. Hej Anna! Angående Världsomseglingen, vi är bara tre stycken än och det verkar inte som fler vill vara med :( Vore roligt om vi kunde få med oss några fler, och därför har jag funderat på att ändra en liten smula i konceptet. Du kan fortfarande vara med enligt det mål du har satt upp, men jag dubbelkollar så du fortfarande vill vara med. Jag slopar det där med att man måste ha ett bestämt mål, så vill du ta bort ditt är det ok. Läs mer här, får vi se vad du tycker: https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2016/01/06/en-varldsomsegling-pa-366-dagar-bokbloggsaktivitet-istallet-for-utmaning/

  SvaraRadera
 3. Ja, det var ju en bra fråga :-) Om fantasyländer gills :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en definitivt en resa men kanske inte riktigt på samma sätt.

   Radera
 4. Det finns väldigt många kul utmaningar att välja bland. Det är klart att Narnia räknas, det jag däremot rycker är svårt är att sätta ut kartnålen på rätt plats :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte utmaningar inom läsning är min grej men det är alltid kul att följa andra!

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte utmaningar inom läsning är min grej men det är alltid kul att följa andra!

  SvaraRadera