2012-07-27

Dag 11


30 days of books - A book you hated

Hatar är ett väldigt starkt ord och jag tror inte att jag kan komma på en enda bok som jag hatar, eller hatat medans jag läst den. Visst har jag haft läsupplevelser som inte direkt varit angenäma men de böckerna brukar jag glömma bort rätt snabbt.
Däremot har jag en bok som ligger väl undanstoppad i min nattygslåda och det är Sankta Psyko av Johan Theorin. Hatar nej, men den väcker otäcka, jobbiga känslor i mig och därför ligger den där halvläst trots att jag älskar Theorins övriga böcker. Anledningen är att den ligger alldeles för nära min egen verklighet. Jag är själv förskollärare precis som huvudpersonen. Nej, jag har inte varit med och tappat bort ett barn på något sätt men det är en mardröm som jag tror alla som jobbar med barn har. Det absolut värsta som kan hända. Som om inte vore nog så jobbar jag också på en förskola som har anknytningar till psykiatrin. Den byggnad jag jobbar i har varit "den värsta" avdelningen i kommunen och vi vet till och ett rum där vi sitter och ätar där en människa har tagit livet av sig.
Av alla dessa anledningar lär inte Sankta Psyko bli utläst, trots att det har potential att bli en bra bok.

Sankta Psyko

30 days of Harry Potter - Most handsome character

Här får jag verkligen använda mina grå. Kan inte påstå att det finns någon jag tycker är snygg varken ur beskrivningar ur boken eller från filmerna. Den enda jag kan tänka mig är Dean Thomas. Men efter ytterligare lite funderande kommer jag på Oliver Wood. Ja tack till honom. Synd att han bara är med i början av serien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar