2012-07-26

Tre deckare

Under juli har jag bland annat läst deckare. För precis som många andra finns det få genre som passar bättre på sommaren. Här kommer några minirecensioner.

Huset vid havets slut av Elly Griffiths
Tredje boken om rättsarkeologen Ruth Galloway och polisen Harry Nelson. Den här gången hittas 6 skelett/lik i en by som är på väg att försvinna ner i havet. Liken visar sig vara från någon gång under andra världkriget och problemet blir att föröka lista ut varför de blev dödade och av vem.
En underhållande, lättläst bok som jag gillar mycket. I och för sig ligger det mycket fokus på personliga relationer, framför allt den mellan Ruth och Nelson. Jag personligen har inget emot det för personerna blir mer verkliga. Lite mer spännning i deckargåtan hade inte gjort något.Liket i biblioteket av Agatha Christie
I biblioteket på Gossington Hall hittas en morgon en död ung flicka. Överste och Mrs Bantry som bor där har ingen aning om vem flickan kan vara, men som tur väl är känner de miss Jane Marple. Miss Marpel och polisen börjar snoka och letar sig fram till hotell Danemouth där det verkar som om flickan kan ha varit en dansare.
Jag gillar Agatha Christies böcker kanske framför allt för att jag inte har en aning om vem mördaren är. Det kan verkligen vara vem som helst. Du vet aldrig förrän under de absolut sista sidorna.Till offer åt Molok av Åsa Larsson
En kvinna har blivit mördad i Kuravara där åklagare Rebecka Martinsson bor. Trots att Rebecka blir bortkopplad från fallet så kan hon inte låta bli att nysta lite grann. Och kanske kan det vara så att fler människor i kvinnans släkt har dött under mystiska omständigheter.
Äntligen har jag lyssnat på Åsa Larssons sista bok. Och jag gillar skarpt. I början tyckte jag det handlade lite mycket om hundar, men samtidigt kan jag förstå lite varför. Och sen måste jag säga att jag älskade författarens egna inläsning. Boken blir mer personlig när den läses på lite sävlig norrländska. Dessutom älskar jag böcker som utspelar sig i fjällmiljö. Älskar själv att visstas i fjällen (framför allt sommartid) och önskar jag kunde åka dit lite oftare.

4 kommentarer:

 1. Ska snart läsa Huset vid havets slut och det verkar ju lovande det du skriver. Jag gillar Ruth :)

  SvaraRadera
 2. Åh jag hade missat att mordet var i Kurra i den här boken av Åsa Larsson, då måste jag läsa den ännu mer, jag bodde i den byn från att jag var 6 till 14-15 år så det ska bli intressant! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då förstår jag att det blir ännu mera spännande med lite verklighetsanknytning.

   Radera