2012-07-01

Juni är utläst

Halva året avklarat och nu går vi mot mörkare tider (hemska tanke när semestern inte ens hunnit börja). Juni var en seg månad, hade egentligen ingen läslust. Tur då att det finns ljudböcker som kan underhålla en när man virkar, städar, diskar eller cyklar. Tillslut blev det en riktigt ordentlig bokskörd ändå.
Dessutom har jag verkligen betat av en del klassiker och blivande klassiker och det är jag nöjd med. Däremot så kan vi säga tack och hej till mitt geografiska mål även denna månaden. Just nu lockar det inte alls att läsa böcker från hela världen. Deckare med högt tempo och klassiker är det som lockar just nu.

Junis böcker:
Precious av Sapphire
Nightshade av Andrea Cremer (Ljudbok)
Silvertronen av CS Lewis (Ljudbok)
Kung Liljekonvalj av dungen av Maria Lang
Brännmärkt av Catharina Ingelman-Sundberg (Ljudbok)
Dold identitet av Lee Child
Den sista striden av CS Lewis (Ljudbok)
Fyrmästarens dotter av Ann Rosman (Ljudbok)
Vilseledd av Linwood Barclay
Emma av Jane Austen
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann  av Jonas Jonasson (Ljudbok)
Janusstenen av Elly Griffths

Antal böcker lästa/lyssnade på = 12
11 böcker på svenska, 1 bok på engelska, 6 ljudböcker

Junis roligaste bok:
Hundraåringen Allan Karlsson vinner den här kategorin alla gånger. En av de roligaste, mest underhållande böckerna jag har läst på mycket, mycket länge. Recention kommer.

Junis mest spännande bok:
Vilseledd vinner nog den här kategorin även om jag kunde lista ut själva handlingen rätt så tidigt i boken. Den höll hög klass och var drivande hela tiden.

Junis överraskning:
Har svårt att nämna en överraskning denna månaden. Precious ska kankse nämnas eftersom det var en bok som verkligen grep tag i mig med sitt språk och sin handling, eller kanske Hundraåringen som fick mig att skratta så gott till och med när jag satt på cyklen och kämpade i de värsta uppförsbackarna.

Månadens sämsta:
Absolut ingen dålig bok den här månaden, men jag hade nog förväntat mig lite mer av Emma av Jane Austen.

Månadens bästa:
Oj vad svårt. Många väldigt bra böcker. Men jag får nog om igen nämna Hundraåringen för dess höga underhållningsvärde och genialitet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar