2012-07-18

Agatha Christie

Mycket nöjd och belåten efter en shoppingtur i London sätter sig Mrs McGillicuddy på tåget som går 4.50 från Paddington. Hon är på väg till sin mycket goda vännina miss Marpel. Men när tåget helt plötsligt börja köra jämsides med ett annat tåg så får Mrs McGillicuddy se något hemsk. I en kupé i på det andra tåget så får hon se en man strypa en kvinna. Men när sen hon berättar detta för polisen och järnvägsarbetarna så verkar ingen tro henne. Inget lik har nämligen dykt upp. Den enda som tror henne är miss Marpel.

4.50 från Paddington är en lagom spännande pusseldeckare av Agatha Christie som är så där lagom avkopplande att lyssna till. Inte på något sätt kan jag lista ut hur mordet har lyckats döljas och inte heller vem som är mördaren. Inte förrän jag får sanningen berättat för mig av Miss Marpel. I och för sig hade jag sett denna bok på TV för ett par år sedan, tror det var tv4 som hade en Miss Marpel-sommar, men svaret var i alla fall helt bortglömt.
Agatha Christie skrev enligt min mening underbart. Jag kastas in i en lugn lunk, utan blod, explosioner, biljakter eller stressade poliser mad trasiga familjeförhållanden. England berskrivs på ett sätt som gör att jag gärna hade flyttat dit (och gärna bakåt i tiden också). Ingenting är så viktigt eller så brottom med så man inte hinner dricka en kopp te först. Klura på gåtans lösning kan man göra i efterhand.

2 kommentarer:

  1. Jag vann för ett tag sedan den här boken på Tradera, ser verkligen fram emot att läsa den!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en bra vinst som jag kan rekomendera. Passar perferk att läsa nu under sommartider.

      Radera