2012-07-27

Bokbloggsjerka 27-30 juli

Tänkte återigen ge mig på att vara med på veckans bokbloggsjerka hos Annika. Denna veckan undrar hon lite om de böcker vi läst under året.

Vilken är den bästa respektive sämsta bok du hittills har läst i år?

Sämsta har jag rätt så lätt att svara på. Kärlekens arkitekt av Emilio Calderón är absolut ingenting jag skulle vilja rekommendera. Kan inte ens påminna mig handlingen mer än att den utspelade sig under andra världskriget i Italien. Tyckte inte heller vidare mycket om Angelologi Änglars tecken av Danielle Trussoni. Hade höga förväntningar på den men den föll pladask tyvärr.

Bästa är svårare för jag har läst himla mycket bra i år. Dessutom har jag läst en hel del böcker som ligger utanför min bekvämlighetszon och har därför upptäckt mycket nytt och bra. Hungerspelen av Suzanne Collins kan jag inte låta bli att nämna, även om jag blev en aning besviken på sista boken. Tyckte även väldigt mycket om E L James Fifty shades-triologi.

6 kommentarer:

 1. Hungerspelen ligger här hemma och väntar. Vi får se när det blir av att jag läser den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var lite skeptiskt innan eftersom det var något helt nytt för mig. Men helt klart positivt överraskad av den. Dessutom är den väldigt lättläst och det är ju inte fel med en sådan bok ibland.

   Radera
 2. Nä Angelologi var jag inte heller förtjust i.. läste inte klart den. Hemskt seg tycker jag tyvärr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr. Det verkade ju så bra när man läste baksidan.

   Radera
 3. Ja Mockingjay var inte lika bra som dess föregångare, men ändå ett bra avslut. :D

  Är Fifty Shades verkligen bra? 0.o Är för tillfället väldigt skeptisk mot den... men i hemlighet väntar jag på att någon ska övertalla mig att läsa den. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade Fifty shades och jag vet egentligen inte varför. Språket var på intet sätt lysnade eller karakatärerna underbara. Men det är något med sårbarheten i boken som jag gillar tror jag. Och en lättsam kärlekshistoria som övervinner många problem är ju heller inte fel.

   Radera