2012-07-29

Dag 13


30 days of books - Your favourite writer

Väldigt, extremt svårt att bara nämna en. Spontant skulle jag säga J.K Rowling men det finns så många författare jag kommer tillbaka till om och om igen. Läser t ex mycket av de stora amerikanska deckarförfattarna Michael Connelly, David Baldacci, Harlan Coben och John Grisham. Dessutom har jag läst det mesta av både Janet Evanovich och Nora Roberts. Dessutom får jag inte glömma Stephenie Meyer. Jag kan helt klart inte bestämma mig för en enda. Alla dessa författare skulle jag läsa om och om igen om jag bara fick tiden och chansen.

30 days of Harry Potter - Most missed dead character

Jag gillar Sirus Black, framför allt i böckerna. Han trotsar det onda genom att inte ha några positiva tankar kvar när han sitter på Azkaban. Det enda han tänker på är hämnd. Dessutom älskar jag att han tillslut lyckas vinna Harrys hjärta och verkligen vill hjälpa honom på alla sätt. Och det var bittert när de båda i tredje boken inte kunde få spendera sin tid tillsammans.
Sirius är helt klart den karaktär jag grät mest till när han dog. Grät så mycket så jag fick lägga ifrån mig boken.
Jag tycker att Gary Oldman gör en fantastisk rollprestation även om Sirius beskrivs som snyggare i böckerna än vad han gestaltas i filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar