2012-07-11

Den sista striden, den sista boken

Nu ca 20 år för sent har jag tillgodogjort mig bokserien om Narnia och det finns absolut ingen ursäkt till att det inte gjorts tidigare.

Sista boken handlar om Narnias sista strid och det är den minst innehållslösa enligt min mening. I korthet handlar den om en åsna som tvingas klä ut sig i en lejonpäls och utge sig för att vara Aslan av sin kompis gorillan. Detta skapar förvirring i Narnia och det tar givetvis calomenerna vara på, allt för att smutsa ner Aslans namn. Den sista kungen av Narnia, Tirian tar givetvis upp kampen tillsamman med Eustace och Jill som åter är tillbaka i Narnia. I den här boken får vi också återse Peter och Lucy och Edmund och många andra karaktärer som vi lärt känna genom böckerna och vi får veta vad Aslans rike verkligen är för något.

Trots att jag inte tycker den här sista boken var så där överdrivet bra så kan jag inte annat än att älska serien som helhet. Det är en underbart vacker fantasivärld som C S Lewis har byggt upp och det är ett ställe som man som barn (eller vuxen med för den delen) vill återvända till om och om igen för att få möjligthet att fly verkligheten lite ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar