2018-04-24

Årets bok - nomineringarna

Så då har tillkännagivandet ägt rum och jag kan egentligen inte uttala mig om varken bu eller bä när det gäller det nominerade till Årets bok. Av tolv böcker har jag enbart läst Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson och det var väl inte direkt en av mina favoritböcker. I högen finns det däremot en hel del böcker jag har haft under uppsikt på och någon jag äger och som står med i nästa månads planering.

Bildresultat för årets bok 2018

Jag har som ett litet inofficiellt mål att jag vill läsa alla böcker innan det är dags att rösta. Det hade jag förra året också och då gick det åt h*lv*t* så det ska bli intressant att se om jag kan göra bättre från mig i år. Jag har redans spanat in att alla böckerna finns som ljudböcker på Storytel och det underlättar ju något.
Den boken jag äger och kommer läsa väldigt snart är Mischling av Affinity Konar. Sen kommer jag att köpa 1793 av Niklas Natt och Dag (tips, bara 99 kronor för den inbundna på adlibris just nu) som jag helt ärligt inte begriper att jag inte läst än då det känns som en bok jag kommer älska. I övrig är jag väldigt nyfiken på Kvinnan i fönstret, Den lilla bokhandeln runt hörnet och Stanna hos mig. Klara jag av att åtminstone läsa dessa fem böcker så har jag ju klarat av halv högen.

Så nu återstår det att se vad jag kan tänkas tycka om årets böcker. Nyfiken blir jag i alla fall för de borde ju ha några kvaliteter eftersom de är nominerade.

Vilka andra tänker försöka läsa alla de nominerade?

4 kommentarer:

 1. Två tips: Stanna hos mig finns på liknande erbjudande hos Adlibris som 1793, alltås 99 kr. Dessutom får du 10 % med koden VÅREN2018 på köpet. Koden gäller till 30/6. 😉

  SvaraRadera
 2. Tack för ytterligare tips. Hjälp, jag som verkligen egentligen inte behöver fler böcker.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av böckerna, men Annabelle och 1793 har jag redan hemma. Gick ut på Adlibris sida igår och klickade hem fem till, så dessa åtminstone skall jag försöka läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter precis som min taktik det där med att köpa på sig böckerna. Jag har dock försökt begränsa mig och bara köpt 1793. Fast jag har kollat upp så att alla finns på Storytel.

   Radera