2018-04-13

Helgfrågan v 15


Det är dags att besvara Mias på Mias bokhörnas helgfråga igen, det var ju ett tag sedan för min del.
Att kommentera är ju något jag är vansinnigt dålig på att göra och tänker hela tiden att jag ska bli bättre på det. Så då passar det ju bra att veckans fråga handlar just om kommentarer.

Vad tycker du om kommentarsgranskning på bloggar?

Helt ärligt så har jag aldrig ens funderat i dessa banor. Vissa har det och andra har det inte och jag tycker det är helt okej vilket man än väljer att ha. Jag kan ju absolut förstå varför man har det och tycker kanske att det är det mest förnuftiga för att det inte ska slinka emellan vassa kommentarer eller spamreklam. Fast jag har det inte själv (vad jag vet, rätta mig om jag har fel :D) och orkar nog inte heller lägga någon fokus på att fixa till det.

Bonusfråga: Vad är du inte så bra på, där du skulle behöva en hjälpande hand?

Jag har den extremt dåliga egenskapen att jag bara ska klara allt själv och tycker det är pinsamt och jobbigt att be om hjälp med någonting. Kan själv! precis som en treåring. Jag borde bli bättre på att be om hjälp. Här hemma kan det till och med bli så att jag går runt och tjurar för att någon (host maken host) inte ser att jag behöver hjälp och erbjuder sig att hjälpa till. Då tjurar jag mig igenom uppgiften istället för att be om hjälp.
Men visst finns det saker som jag inte riktigt klarar och skulle behöva lite hjälp med. Om jag hade haft lite pengar över så hade jag till exempel anlitat en städhjälp för är det något jag är dålig på men önska jag vore bättre på så är det att hålla ordning och städa här hemma. Ska man vara ärlig handlar det kanske inte så mycket om okunskap utan om att det är så förbannat tråkigt.

18 kommentarer:

 1. Jag har heller aldrig direkt funderat över kommentarsfunktioner på bloggar.

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar granskningsfritt. Skulle det komma nåt skit kan jag ta bort det i efterhand, men jag tror inte att det nånsin har hänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst kan man ta bort det i efterhand. Jag har råkat ut för spam och smygreklam som jag inte velat ha i kommentarerna och då har jag helt sonika tagit bort kommentaren när jag sett den.

   Radera
 3. Kommentarsgranskning stör mig inte. Städning är inte kul så vi har en egen variant. Vanliga veckostädningen sköter vi själva, men så beställer vi en storstädning (inkl fönsterputs) en eller ett par gånger per år. Det kostar faktiskt mindre än vad man kan tro och är värt vareviga krona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att det är värt pengarna att få lite städhjälp. Kanske skulle ta och kolla upp det.

   Radera
 4. Har haft kommentarsgranskning men tog bort det, kände att jag inte hade behov av det längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokbloggarvärlden känns ganska så förskonad från nättroll så behovet av kommentarsgranskning är nog inte så stort.

   Radera
 5. Jag är precis som du, kan aldrig lära mig be om hjälp. Då har jag en sjukdom som gör att jag verkligen inte klarar allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det ska vara så svårt. Jag vill klara mig själv.

   Radera
 6. Jag förstår inte heller varför det här är en så stor sak. Varje person får bestämma själv.
  Jag är nog också ganska mycket "kan själv"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det behöver inte vara så märkvärdigt. Håller med.

   Radera
 7. Blogspots skräpposthantering fungerar jättebra så jag har inte känt behöv av kommentargranskning. Jag hade nog också anlitat städhjälp om jag haft råd för min kropp orkar inte städa lika ofta som förr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För handlar städningen enbart om lathet för jag tycker det är så förebaskat tråkigt.

   Radera
 8. Städning är urtrist för det mesta. Men någon gång om året tycker jag att det är riktigt kul. Vet inte varför, det bara är så. Annars är jag usel vad det gäller snickeriarbeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snickeri är väl inte min starka sida det heller, men det har jag sällan behov av att ta mig an.

   Radera
 9. Jag fick lära mig att ta emot hjälp när jag var sjuk. Det var mycket värmande att se hur många i omgivningen som ville hjälpa när de förstod att jag hade svårt att orka med. Jag försöker bli en sån människa som hjälper (skicka vidare en god görning, typ), men jag har svårt att se att folk kanske behöver hjälp, alla verkar klara sig så bra tycker jag, fast jag vet att det inte är som det ser ut alla gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt att det ska vara så svårt att be om hjälp, för det är som du säger, man hjälper gärna till men när människor inte frågar om hjälp är det svårt att hjälpa till. Vi kanske behöver bli allmänt bättre på det :D

   Radera