2018-04-26

Barnbokstorsdag: Två pekböcker av Axel SchefflerJag fick för ett tag sedan hem två böcker av Alfabeta bokförlag, På bondgården och I djungeln. Det är två pekböcker som med text bilder och spännande flikar aktiverar barn till läsning. Jag tycker lite extra mycket om de fina texterna och kanske framför allt den som finns i boken I djungeln som handlar om hur aporna börjar slå på trummor och hur alla djuren rycks med i rytmerna och börjar dansa. I På bondgården får vi följa djuren och bonden under deras göranden och låtanden under en dag.Givetvis har jag läst böckerna för Elin och hennes allra största behållning av böckerna är de små flikar och knappar man kan dra i för att få djuren att röra sig. Till en början tyckte hon det var lite svårt men sen hon väl knäckt koden så har hon med stor fascination suttit och dragit och snurrat och skrattat med djuren. Fördelen med just de här böckerna är att deras flikar är gjorda i extra tjockt papper/kartong så jag kan lova er att de håller bra för oförsiktiga små fingrar. Elin har försökt dra för att komma åt och kolla lite närmare på djuren men inte en skråma i boken. De som har designat böckerna vet helt klart hur barn fungerar.

Även illustrationerna och bilderna måste ju omnämnas och som vanligt med Axel Scheffler så är det underbart söta, fantasirika och ändå realistiska. Jag älskar dem.

Så det här är med andra ord två riktigt bra barnböcker för de allra minsta och uppåt. Det finns mycket att samtala om och lära sig så om ni har småbarn, spring och skaffa och njut. Det ska vi fortsätta göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar