2014-11-22

Nytt i hyllan

Det kan ha varit så att jag har lovat er ett inlägg om de böcker jag har fått i min ägo den senaste veckan. Det är inga jättemängder men fyra är det i alla fall. Två recensionsexemplar och två böcker införskaffade under Bok14, den författarkväll som hölls i Karlskrona nu i veckan. Mer info om den kvällen och mina tankar kommer senare idag.

Himlakroppar

Denna fina bok fick jag som recex av Bromberg förlag. Den är så vacker och jag är så sugen på att läsa den. Men jag hade ingen aning om hur stor den var när jag skickade en förfrågan. 1100 sidor är väl lagom. Men det ska nog gå ganska snabbt ändå för jag har hör så mycket positivt om den. Den ska handla om guldletande på Nya Zeeland på 1860-talet. Samtidigt ska det vara en del olösta brott inblandade och ett äventyr. Jag vet inte jättemycket men är väldigt sugen på att läsa den.

Kanske är det allt du behöver veta
Boken som jag hört så mycket om utan att höra något alls egentligen. Alla recensioner jag har sett om denna handlar om att man ska inte veta någonting innan man läser den. Det väcker ju helt klart min nyfikenhet och gör att jag vill läsa den väldigt snart. Också ett recex.


Ödesgudinnan på Salong d'Amour
Jag är helt klart nyfiken när Anna Jansson ger sig in på en helt ny genre. Har ju läst alla böckerna om Maria Wern och gillat de flesta - det är bara de senaste jag varit så där förtjust i. Men en frisörska som ger sig in i matchmaking måste helt klart bli bra.

Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!

Något så ovanligt som en kokbok har hittat hem till mig. Detta är faktiskt en vinst vilket jag är väldigt tacksam för. Jag är ju ingen hejare i köket men kanske kan jag locka upp något litet ur denna boken. Om det blir någon recension ur den är däremot inte säkert. Jag brukar ju inte direkt recensera kokböcker.

4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig hört talats om Himlakroppar, men den lät verkligen intressant! Den måste jag kolla upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Den vann tydligen Man Booker Prize förra året och sägs vara riktigt bra.

   Radera
 2. Jag har börjat läsa Himlakroppar på praktiken på rasterna, den är bra hittills! :)

  SvaraRadera