2014-11-03

Tematrio: Pappor

Detta är ju veckan då vi ska fira våra färder med deras alldeles egna dag. Därför tycker Lyran att vi i veckans tematrio ska Berätta om tre böcker som handlar om pappor. En alldeles utmärk uppgift.

1. Boktjuven av Markus Zusak handlar kanske inte om pappor i första taget men en bättre fadersfigur har jag sällan, om någon gång läst om. Hans Hubermann är en fantastisk människa och en fantastisk fader, detta trots att han "bara" är fosterförälder.

2. Muminpappans memoarer handlar ju onekligen om en pappa och denna bok av Tove Jansson är en riktigt pärla. Så fantastiskt bra och så som jag älskade denna boken. Muminpappan i sig, som pappa kan jag kanske inte uttala mig så mycket om men läs boken.

3. Slam är boken av Nick Hornby som handlar om att bli pappa, och det vid den unga åldern 16 år. Jag gillar Hornbys förmåga att skriva roligt om ett egentligen ganska jobbigt ämne. Jag tycker absolut att boken är läsvärd. 

16 kommentarer:

 1. Boktjuven är den enda jag läst av de här.

  SvaraRadera
 2. Boktjuven har jag läst och visst är han en riktigt fin pappa

  SvaraRadera
 3. en jättefin trio, Anna! jag tycker också att det var en rolig uppgift

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Det hade varit ganska så lätt att rada upp massor med bra pappor i litteraturen, lite svårare med böcker om pappor.

   Radera
 4. Tyckte riktigt bra om Boktjuven. Muminböckerna älskade jag som barn. Nick Hornby känns som en författare jag borde läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nick Hornby är en mycket bra författare tycker jag. Jag är väldigt nyfiken på hans nyaste, som jag tyvärr glömt vad den heter för tillfället.

   Radera
 5. Tove Jansson for president! Nick Hornby tänkte jag inte på, men det är också ett bra exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så glad att jag har så mycket mera fantastiskt av Tove Jansson att läsa. Jag har ju bara snuddat på ytan av hennes författarskap. Gillar!

   Radera
 6. Boktjuven är den enda jag läst av dessa, måste se till att läsa de andra också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra. Muminpappans memoarer är en helt fantastiskt bok som du definitivt måste läsa.

   Radera
 7. Ettan ligger i att läsa högen, tvåan har jag läst för länge sedan, trean låter mycket intressant, snyggt trissat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Och vad avundsjuk jag blir på dig som får läsa Boktjuven för första gången.

   Radera