2014-11-09

Saker min son behöver veta om världen av Fredrik BackmanDetta är en berättelse full av anekdoter om att vara småbarnsförälder, om att älska och om betydelsen av mat. Det är berättat med Fredik Backmans vanliga träffsäkra ordanvänand.
Boken har allt jag älskar med Fredrik Backmans författarskap. Den har humor, den har värme, den har dråplighet och tokigheter. Den prickar rätt.


Jag har otroligt svårt att skriva den här recensionen, har försökt i över en veckas tid att få ner något klokt. Svårigheten ligger kanske i att det är en kåseribok, kanske inte enbart för att det faktiskt inte är en skönlitterär bok utan också för att den ger mig sådan glädje. Därför kommer jag att nöja mig här och be er att själva läsa den. Det krävs ingen ansträngning alls att läsa den, utan ta bara några sidor då och då. Den är så fantastiskt vacker och bra och kommer definitivt att läsas om någon gång i framtiden, kanske när jag själv förhoppningsvis har egna barn.

Vad min son behöver veta om världen får 5/5 i betyg av mig.

2 kommentarer:

  1. Har denna på lästplattan och ser så mycket fram emot att läsa den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevlig läsning får jag önska dig då, och erkänna att jag är lite avundsjuk för att du får läsa den för första gången.

      Radera