2014-11-29

Köpenhamn

Nu är nästan precis hemkommen från en liten tripp till Köpenhamn. Där har jag strosat gata upp och gata ner på Ströget och insupit atomsfären och faktiskt fått en hel del julkänsla. Köpenhamn är en otroligt mysig stad att gå i. Däremot har jag inte varit inne i en enda bokaffär då det kändes så där lockande att köpa böcker på danska. Jag hade nog förstått ungefär vart 50:e ord och då får man inte ut så mycket av berättelsen. Dessutom så var kanske inte mitt sällskap väldans intresserade av den här typen av affärer.
Men en mycket trevlig och mysig dag har det varit i alla fall. Trött blir man dock så jag ska redan nu ta och krypa ner i sängen och läsa lite. Tror faktiskt att jag ska ta och plocka fram någon klassiker för efter veckans bokbloggjerka så är jag jättesugen på att gripa mig an någon gammal goding.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja visst är det. Tyvärr kan jag inte ta å mig äran eftersom jag har lånat det från google. Men det är minst lika vackert i verkligheten trots att det inte fanns någon snö i Köpenhamn igår.

   Radera
 2. Jag älskar Köpenhamn och skulle egentligen vilja åka dit flera gånger om året. Så blir det inte, trots att vi faktiskt bor bara drygt en halvtimme bort med tåg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite synd. För oss tar det heller inte så lång tid med tåg men trots det har jag inte varit där på minst 10 år, förmodligen 15. Men nu ska jag försöka ta och ändra på det. En gång per år är ju faktiskt inte för mycket begärt.

   Radera