2014-11-22

BOK14

I torsdags gick Karlskronas årliga författarkväll av stapel - Bok14. Det är tredje året jag är där och jag tycker det är lika mysigt varje år. I år måste jag nog ändå säga att standarden var lite högre än vanligt. Alla författarna var intressanta att lyssna till. lite extra roliga. De författare som närvarade var Anna Jansson, Morgan Larsson, Tina Nordstöm, Jens Lapidus, och Lars Kepler (Alexander och Alexandra Ahndoril). Att få sitta och lyssna till författare prata om deras böcker är absolut väldigt trevlig och jag tror att ni är ganska många där ute som håller med mig. Kvällens bästa måste nog ändå vara Morgan Larsson, som jag egentligen inte hört så mycket om tidigare eftersom jag lever i min egen lilla bubbla. Men vilken människa till att kunna berätta. Han var verkligen en underhållare som jag kommer hålla ögonen öppna lite extra på.

Stor överraskning var också Jens Lapidus. Han lyckades verkligen med konsten att få mig riktigt intresserad av att läsa hand VIP-rummet. Detta är en bedrift eftersom jag tidigare inte alls haft något intresse av hans tidigare serie Stockholm Noir. Men som sagt, den nya boken vill jag väldigt gärna läsa. Trots detta höll jag mig på den säkra sidan av någon anledning och köpte enbart Anna Jansson bok Ödesgudinnan på Salong D'amour.

Det var inte bara författarsamtalen som var trevligt - vi underhölls lite av Sofia Loell, fick smaka på god mat och så hade jag givetvis väldigt trevlig sällskap också.

Så nu ska jag bara gå och hoppas på Bok15 nästa år och hoppas på minst lika bra författare då. Dessutom kan jag behöva gå till biblioteket och låna lite böcker.

2 kommentarer:

  1. Javisst var det en helt fantastisk kväll. Härligt att få följa med in i böckernas värld och var och en på sitt högst personliga sätt. Ja kvällen bjöd verkligen också på en del överraskningar och en hel del goa skratt. Tack för ditt initiativ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar själv för att du följer med och nu siktar vi in oss på nästa år.

      Radera