2014-11-09

En smakebit på søndag: Froi of the Exiles


Efter att ha suttit uppe på tok för länge i går och läst så kan vi väl konstatera att jag är väldigt trött idag. Tyvärr klarade jag inte av att ligga kvar längre i sängen heller för jag hade glömt min bok på nedervåningen i natt så jag kunde inte fortsätta min läsning i sängen. Inte för att jag brukar läsa i sängen men idag ville jag göra det och slippa stiga upp.
Nåja, det var inte detta det här inlägget skulle handla om utan det är dags för en Smakebit på en söndag som som vanligt presenteras av Flukten fra virkeligheten.

Boken är Froi of the Exiles och jag har bara ca 100 sidor kvar att läsa ur denna tegelsten och den är riktigt bra. Det är bok två i Melina Marchettas fantasyserie och denna gången får vi följa den föräldralöse pojke som vi mötte i bok ett. Han är nu 18 år gammal och får i uppdrag att ta sig in i grannlandet Charyn för att lönnmörda deras kung. Men väl där möter han en massa människor som inte gör hans uppdrag helt enkelt, bland annat prinsessan Quintana.

Smakbiten är hämtad från sida 207.

As Froi reced down the winding road after Quintana, he caught glimpses of her hair, but bend after bend she would disappear, until he reached a stretch where she seemed to have vanished altogether. He imagined that she was either heading down toward the bridge of the Citavit or was inside one of the caves teeming with vendors who were taking refuge. But then, at the entrance of a cave beside him, Froi heard the rast of heavy breathing coming from behind a trio of baskets overspilling with threads and fabric.
"Quintana," he wispered.
The breathing stopped a moment
"Olivier?"
He searched behind the baskets and found her there. Her hair was plastered to her face, the front of her repulsive pink dress damp. Froi crouched beside her.
"Couldn't you have worn something less noticeable?" he mutterd.
But she was too shaken and miserable to respond. He studied her closely, not knowing whether he was dealing with Princess Indignant of Quintana the ice maiden.

29 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tycker också väldigt mycket om den. Den är fantastiskt bra

   Radera
 2. Jag har inte läst något av Marchetta, men jag såg att de reade ut Jellicoe road, e-boken, på Adlibris nu så kanske skulle jag köpa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra. Jellico Road är jättebra även om den tar ett tag att komma in i.

   Radera
 3. Ja fantasy är inte fel, tack för smakebiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mycket om fantasy. Läser det för sällan bara.

   Radera
 4. Har för mig att denna serien kommer ut i vår med svensk översättning, eller så blandar jag ihop det med någon annan. Vill iaf läsa den! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut att du ska läsa den för den är riktigt bra. Jag gillar den skarpt så här långt.

   Radera
 5. Jag har fortfarande inte börjat läsa fantasy, men den dagen kommer säkert. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är fantasy ett sätt att fly verkligheten. Visst kan man göra det i andra böcker också, men jag vill så väldig gärna läsa om magi, om mystiska varelser och spännande nya världar som ingen har upptäckt ännu.

   Radera
 6. Var ju inte helfrälst på Jellicoe Road så jag har inte kikat efter den här serien. Kanske ngt för dottern om den kommer på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna är total annorlunda än Jellico Road. Det finns inte en likhet er än författarnamnet på framsidan så tycker absolut du kan ge denna en chans om du gillar fantasy. Sen tyckte jag i och för sig om Jellico Road, men av så många andra anledningar.

   Radera
 7. Jeg må alltid ha en bok på nattbordet mitt :-) Som regel leser jeg bare før jeg sovner, men hvis jeg våkner tidlig kan det være jeg leser litt om morgenen og. Så må jeg ha en annen bok i stuen, som jeg leser om dagen :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också ha en bok vid sängen även om jag sällan läser där. Men igår blev det helt enkelt inte av att jag tog med mig boken upp då blev det som det blev.

   Radera
 8. Tack för smakbiten :) Tyckte mycket om Jellicoe Road och har velat läsa mer av henne så denna ska jag definitivt läsa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Tycker absolut att du ska plocka upp den här serien.

   Radera
 9. Tack för smakbiten, det låter som en spännande bok :)

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Ha en bra söndagskväll.

  SvaraRadera
 11. Låter spännande! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Tusen takk for smakebiten og ha en fin kveld :-)

  SvaraRadera