2014-11-04

Top Ten Tuesday: Böcker jag gärna skulle vilja läsa om


Denna veckans Top Ten Tuesday hos the Broke and the Bookish handlar om böcker man gärna skulle vilja läsa om och det är en lista som skulle kunna göras hur lång som helst. Jag tycker mycket om att läsa om böcker och önskar att jag tog mig ännu mera tid till att göra det.

1. Harry Potter av J.K Rowling - kanske kan verka konstigt med tanke på att jag i går kväll precis lyssnade klart på den sjunde boken. Men faktum är att jag kommer fortsätta att läsa och lyssna om på dessa underbara böcker.

2.  Shatter me-serien av Tahere Mafi skulle jag gärna läsa om. Eller rättare sagt, jag skulle gärna läsa om bok 1 och 2 innan jag tar och läser bok 3.

3. En man som heter Ove av Fredrik Backman tillhör böckerna som jag tror att jag kommer vilja läsa om. Tror gör jag för att tänk om jag har gjort läsupplevelsen för stor i mitt eget huvud och blir besviken när jag läser den en gång till. Det får ju absolut inte hända.

4. Jane Eyre av Charlotte Brontë är min absoluta favoritklassiker. Jag har läst den tre gånger tror jag och skulle gärna läsa den igen.

5. Det är ganska så troligt att jag kommer att lyssna om på Änglar och Demoner samt Da Vinci koden av Dan Brown. Jag har gjort det förr och sannolikheten till att jag kommer göra det igen är ganska så stor.

6. Böckerna om Kulla Gulla av Martha Sandwall-Bergström är barndomsfavoriter och jag har ett stort behov av att läsa om dem. Jag måste bara hitta tiden till att göra det.

7. Peter Pan av J.M Barrie skulle jag vilja läsa om på svenska. Jag älskade boken på engelska men jag skulle ändå vilja se hur min upplevelse skulle bli om jag läste den på svenska.

8. Utvandrar-kvartetten av Vilhelm Moberg kommer jag definitivt behöva läsa om. Så fantastiskt bra böcker.

9. Sagan om ringen av J.R.R Tolkien. Först vill jag läsa om böckerna, sen vill jag ha ett filmmaraton. Kanske kan Bilbo också få vara med här.

10. Jag får nog ta med A Game of Thrones av George R.R Martin. Har läst första boken på engelska utan några större problem men av någon anledning blir det inte av att jag plockar upp fortsättningen. Kanske om jag skulle börja läsa böckerna på svenska, och då läsa om första boken så kanske jag kan lyckas läsa hela serien.

8 kommentarer:

 1. 9 & 10 är med på min lista också, det skulle nr 1 lätt ha kunnat vara också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så många böcker som definitivt förtjänar en omläsning.

   Radera
 2. Nummer 1 och 9 var med på min lista också.

  SvaraRadera
 3. Harry och Ove, två pojkar som finns även på min lista :)

  SvaraRadera
 4. Ove finns med på min lista med! Utvandrar serien måste jag verkligen ta tag i och läsa, den har stått i min hylla rätt länge nu faktiskt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gäller Utvandrarna så har jag alltid älskat musikalen Kristian från Duvemåla men blev aldrig färdig till att läsa böckerna. Men när jag väl sen började lyssna på dem så fanns det inget stopp. De är så fantastiskt bra, älskar dem.

   Radera