2014-11-16

The Battle of the Labyrinth av Rick Riordan
Domedagen närmar sig. Luke verkar göra allt för att ta sig in på Camp Half Blood för att förstöra alla hjältarna så att han och hans mästare Kronos sen kan erövra Olympen. Det nya sättet han försöker på är att ta sig genom Daidalos labyrint. Men Percy och Annabeth ger sig givetvis ner i labyrinten för att försöka stoppa dem.


Det här är fjärde boken om Percy Jackson och jag tror faktiskt att det är den jag gillar bäst hittills. Jag gillar tanken på labyrinten som enligt myten började med Theseus som besegrade Minotauros på Kreta. Numera har tydligen labyrinten växt till oändliga propotioner och det finns ingen som helst logik i hur man förflyttar sig i den. Samtidigt får man som läsare möta massor av monster, halvgudar och gudinnor, om kreatur och ja, vad mer ni kan önska er. Det är helt enkelt ett väldigt spännande och fartfyllt äventyr - laddad med spännande historia.

3 anledningar till varför The Battle of the Labyrith är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Humorn som Riordan använder sig av är riktigt bra. Han har kvicka repliker, spydiga tankar och roliga beskrivningar av monster och platser. Det är helt enkelt fantastiskt.

2. Labyrinten är i den här boken givetvis väldigt viktig, men jag älskar den. Du vet aldrig vart du kommer hamna eller stöta på. Runt en och samma krök kan det vid olika tillfällen finnas vitt skilda saker och det är ju helt enkelt magi. Förmodligen vet ni vad jag tycker om magi.

3. Hela konceptet med bokserien. Jag gillar att man kan ta intressant historia, trolla lite med den och på så sätt göra den ännu mer intressant. Även om du kanske inte är så intresserad av historia från början så lyckas boken definitivt med at vöcja ett intresse och få en att vilja veta mera. Utmärkt litteratur till histoiraundervisningen i skolan. Hade jag använt alla dagar i veckan.

The Battle of the Labyrint får 4/5 i betyg av mig.

Övriga böcker i serien är: The Lightning Thief, The Sea of Monsters, The Titan's Curse samt The Last Olympian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar