2014-03-04

Författare jag kanske borde läsa/ha läst


Tänkte att jag hoppar på The Broke and the Bookish lilla Top Ten Tuesday-lista. Denna veckan ska vi berätta om 10 väldigt kända författare som vi ännu inte läst något av. Med dessa författare kan man förmodligen spä på det dåliga samvetet.

I bokhyllan:
1. Gillian Flynn - det pratas så otroligt mycket om denna författare och förmodligen skulle jag älska böckerna. Men av någon anledning bär det lite emot att plocka upp en bok av henne. Men kanske någon dag. Dark places står trots allt i hylla och väntar på att bli läst.
2. Philippa Gregory är en författare som jag ofta är och nosar på och som verkar högintressant i mina ögon. Trots detta har det ännu inte blivit något läst av henne. Men snart så... I hyllan finns Jungfruns älskare och Den vita drottningen.
3. Ann Cleeves är välrepresenterad i min bokhylla. Hela 5 stycken böcker står där och väntar på att bli lästa; Dolda djup, Vita nätter, Blå gryning, Svart som natten och Rött stoft. Uppenbarligen tänker jag att jag kommer gilla dessa böcker, men det blir liksom aldrig av.
4. Jean M Auel är förmodligen något jag kommer tycka om. Tror jag i alla fall. Men det bär lite emot av någon anledninge så därför står Grottbjörnens folk och Hästarnas dal vackert och väntar på mig i bokhyllan.
5. Markus Zusak - Jag skäms nästan att säga det men fortfarande står Boktjuven oläst i bokhyllan. Helt oläst är den i och för sig inte. Började på den och läste ca 20 sidor och sen tog det stopp. Skärpning Anna.

Inte i bokhyllan (än):
6. Brandon Sanderson är en fantasyförfattare som jag hört massor om på senaste tiden. Honom är jag väldigt sugen på att läsa något av - kanske hans Mistborn-serie som alla verkar tala om.
7. Bea Uusma verkar det inte finnas någon hejd på lovorden kring. Det känns snart som om det kanske är ett måste att plocka upp Expeditionen. Kanske ska jag köpa den till mig själv i tröstpresent nu på rean, jag som absolut inte skulle köpa något mer på rean.
8. Sarah J Maas är ytterligare en fantasyförfattare som alla pratar väldigt gott om. Hennes Throne of glass-serie verkar spännande. Så kanske när tiden finns till så är det dags för dessa böcker.
9. Louise Penny är en författare som verkar ganska intressant också. Många som verkar tala väldigt gott om henne så kanske är hon värd ett försök.
10. Jojo Moyes är en författare som också dyker upp lite då och då och där det börjar växa ett litet sug efter att prova. Suget är ännu inte gigantiskt men om jag får läsa några fler positiva recensioner så lär det väl vakna ännu mer.

Det var mina tio författare. Ska bli spännande att se vem av dem som blir läst först.

16 kommentarer:

 1. Ann Cleeves böcker är bra, miljöerna är fantastiska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag borde plocka upp dessa böcker snart. Det borde definitivt vara något för mig. Känner dessutom att jag läser lite för lite deckare för tillfället.

   Radera
  2. Blir du förvånad om jag inte håller med Monika? :-)

   Radera
 2. 1,2,3 och 5 tycker jag är bra. De andra på listan har jag inte heller läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket man vill läsa. Synd att man inte har mer tid.

   Radera
 3. Jag har inte heller läst någon av dessa, så du är inte ensam ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt. Men tyvärr finns det ju några fler än dessa 10 att läsa.

   Radera
 4. 1, 3 5 och 10 tillhör mina favoriter -) Vad gäller Ann Cleeves så älskar jag Shetlandsböckerna men tycker de om Vera Stanhope är ganska medelmåttiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag definitivt börja med Shetlandsböckerna då när jag äntligen plockar upp Cleeves. Kanske ska ha det som mål att göra det i år.

   Radera
 5. Jag har också Expeditionen outläst.. Vill verkligen läsa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir mer och mer sugen på den ju mer positivt jag hör om den. Samtidigt är jag väldigt tveksam om det är något för mig. Men kanske så plockar jag upp den en dag.

   Radera
 6. Jag har jämt tänkt mig att Gillian Flynn är en man. Har inte heller läst något av HENNE.
  Boktjuven läste jag ut för inte så länge sedan, hoppas du fortsätter att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att jag ska läsa Boktjuven. Är egentligen jättesugen på den men det blir bara inte av.

   Radera
 7. Gillian Flynns Sharp objects och Dark Places är riktigt bra. Gone Girl vill jag helst glömma.

  Louise Penny är en riktig favorit och nu påminde du mig om att det är dags att fortsätta läsa om Armand Gamache och hans gäng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som sagt att jag kan gilla båda. Det gäller bara att få tummen ur.

   Radera