2015-05-18

En enda natt av Simona Ahrnstedt


Natalie De La Grip och David Hammar möts över en lunch. Hon möter honom mest utav nyfikenhet, han möter henne för att han skulle vilja ha med henne i kuppen att ta över hennes familjs finansimperium. Allt utvecklas till betydligt mer över den där lunchen och de båda kan helt enkelt inte sluta träffa varandra.

En enda natt

Jag har gillat tidigare böcker jag läst av Ahrnsted och hon har absolut en förmåga att skriva rykande heta romanceböcker som faktiskt har lite mera substans än vad jag förknippade med romance innan (typ Harlequin). Det är även denna gången en väl uppbyggd historia och hon lyckas absolut med att få historien att hetta till en del. Men det där med Stockholms adelsklass och övre skick, och med vräkigt mycket pengar och finans anspelningar är tyvärr ingenting för mig. Jag kan inte ta det till mig fullt ut. Sen tycker jag inte heller så där väldans mycket om David Hammar. Ja han kan säkert vara lite trevlig, men för mig beskrivs han inte som attraktiv och ärligt talat i en sådan här bok så är det ganska så väsentligt. Biffiga typer är inte min melodi helt enkelt.
Så det finns en del saker som gör att jag inte köper den här boken rätt av. Visst den har sina moment och historien i sig är faktiskt lockande, men som sagt miljön är inte för mig den här gången. Så tycker ni om att läsa om överklass Stockholm och om biffiga läckerbitar så tror jag inte att ni finner några större fel på den här historien.

3 anledningar till varför En enda natt är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Natalia De La Grip måste jag säga att jag gillar, även om hon är lite skadad av sin överklassuppväxt. Däremot gillar jag att hon vågar stå på sig och framför allt mer och mer ju längre historien går. Jag önskar nästan att hon hade fått vara lite mera feminist och vågat stå på sig lite mer framför allt gentemot fadern.

2. Jag hade gärna fått lära känna Natalias vän Åsa Bjälke lite mer. Hon var en intressant karaktär som jag tror hade kunnat få växa om Ahrnsted får för sig att skriva en bok även om henne.

3. Hon är duktig på att måla bilder Ahrnsted. Allt hon skriver blir väldigt levandegjort i mitt huvud. Det är inte alla gånger som jag får så tydliga bilder medans jag läser.

En enda natt får 3-/5 i betyg av mig.

Uppföljaren till den här boken heter En enda hemlighet och har precis släppts av Forum bokförlag.

Tack Månpocket för recensionsexemplaret.

Boken kan köpas hos Adlibris & Bokus & Cdon.

1 kommentar:

  1. Så tråkigt att höra att du inte gillade, tur att det finns så mycket annat att läsa!
    :)

    SvaraRadera