2015-05-18

Tematrio: Olästa klassiker

Lyran håller under sommaren en klassikerutmaning som jag funderar på om jag inte skulle ta och delta i. Jag tycker ju om att läsa klassiker men tyvärr blir det av alldeles för sällan. Men kanske ändå att jag ska vara med.
Under veckans tematrio fortsätter hon på samma ämne och ber oss att: Berätta om tre klassiker du inte läst, men är nyfiken på!

1. Jag är så nyfiken på Per Anders Fogelströms Staden-serie. Böckerna står här hemma i bokhyllan (i alla fall de flesta) och jag vet att jag kommer att gilla dem när jag väl läser dem. Trots det så kommer det så mycket emellan.

2. Alltså det är nästan skämmigt att erkänna att jag tror mig veta att jag inte har läst Förnuft och Känsla av Jane Austen - ännu! Jag har sett filmatiseringar hur många gånger som helst och älskar men det blir vara inte av...

3. Oliver Twist är en sådan där bok som jag sagt oräkneliga gånger att jag ska läsa men det har ännu inte blivit av (återkommande tema i temat märker jag). Precis som tidigare nämnda böcker så står den så vackert i bokhyllan och väntar. Undrar hur länge till den ska behöva vänta?

Bubblare: Greven av Monte Cristo, Pinocchio, Jorden runt på 80 dagar.

18 kommentarer:

 1. Jag har inte läst Jane Austen heller, undrar om det är något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst några Austen och gillar några, älskar någon och tycker inte fullt så mycket om någon (Emma). Men jag har älskat just Förnuft och Känsla som film så jag borde gilla den. Måste läsa den snart.

   Radera
 2. Oliver Twist tror jag att jag läste som barn, då den ingick in någon serie förkortade klassiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oliver Twist är en sådan bok som man egentligen kan stora delar av handlingen efter olika serier och filmer. Fast det hade varit väldigt trevligt att läsa orginalet

   Radera
 3. Jag har läst alla de här böckerna en gång i tiden och gillat de flesta förutom Austen som jag av någon underlig anledning har lite svårt för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är lite så med Austen, antingen gillar man henne eller inte. Övertalning av henne tycker jag är fantastiskt bra men Emma hade jag klarat mig utan.

   Radera
 4. Fogelströms serie verkar intressant (och oläst även för mig). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så många som skriver så mycket gott om den och det känns verkligen som en serie för mig. Alla som läst den och känner mig säger till mig att jag måste läsa. Så uppenbarligen måste jag nog läsa den.

   Radera
 5. Greven av Monte Cristo skulle jag kunna läsa om. den älskade jag en gång i tiden. Jane Austen är alltid aktuell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Greven av Monte Cristo skulle passa mig. Dessutom tror jag mig veta att jag har den stående någon stans i klassikerbokhyllan.

   Radera
 6. Förnuft och känsla skulle jag vilja läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill med så väldigt gärna läsa den. Fattar inte varför det aldrig blir av.

   Radera
 7. Austen är alltid bra och Stad-serien tyckte jag var väldigt intressant. Oliver Twist håller vi på och högläser just nu min livspartner och jag... den är inte helt lättläst, jag som trodde det var en barnbok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde också att Oliver Twist var en barnbok. Men läsas tycker jag nog att jag bör göra ändå.

   Radera
 8. Fogelström borde jag läsa nån dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla säger att den är så bra så jag måste få tummen ur och läsa den någon gång snart.

   Radera
 9. Oliver Twist hade varit kul att läsa, har sett/läst otaliga versioner men aldrig originalet. Tror jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att det är fler än jag som är osäker på om de läst vissa böcker eller inte. Jag kan inte för allt i världen komma ihåg om jag har läst Svindlande höjder. Jag har vissa funderingar om att jag kan ha gjort det men i sådana fall kommer jag enbart ihåg ljungheden och den kan ju visserligen komma från en annan bok också. Det är så skönt att ha en läsdagbok numera.

   Radera