2015-06-01

Tematrio: Minnesvärda mammor

I går firades förmodligen många världens bästa mammor. Min världens bästa mamma firades i alla fall lite grann, även om det kanske inte blev så mycket som jag hade velat. Men denna veckan vill hur som helst Lyran att vi nämner tre minnesvärda mammor.

Berätta om tre minnesvärda mammor ur litteraturen!

1. Mumin mamman måste givetvis få finnas med på den här listan, Underbara, omhändertagande som allt gör allt för att alla ska ha det så bekvämt som möjligt. Varför inte lite te på verandan eller god hemmajord sylt på mackan. Hon kan fixa hon. Extra förtjust är jag i att hon inte tycker om att diska och med stor själklarhet gömmer disken under bordsduken.

2. Cercei Lannister är kanske inte den trevligaste av mödrar, utan kanske snarare precis tvärt om. Men det mesta hon gör, hur hon än intrigerar så gör hon det för att hennes barn ska ha det så bra som möjligt, samtidigt som hon gör allt för att kunna styra och ställa över dem. Denna förtjusande mamma kan man läsa mer om i A Song of Ice and Fire av George R.R Martin.

3. Heders platsen sparar vi till sist för priset till den absolut bästa mamman i litteraturen måste få gå Mrs Weasley. Denna underbara kvinna som håller ihop halv trollkarlsvärlden känns det som och som med öppna armar tar till sig dem som kan behöva hjälp. Samtidigt är hon tuff och hår och underbar. Heja Mrs Weasley!!! Glömde nämna att du givetvis hittar henne i Harry Potter.

16 kommentarer:

 1. har alldeles i dagarna stiftat bekantskap med Mrs Weasley. jag håller med dig! hon är bäst! har inte läst George R.R. Martin, men vem vet, en vacker dag gör jag det kanske. Muminmamman är också bäst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du har hittat fram till Harry Potter. Nu blev jag själv sugen på att läsa böckerna.

   Radera
 2. Så roligt att du valde att ta med Muminmamman!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Muminmamman och tycker att hon tar för lite plats i böckerna, för hon är ju så bra.

   Radera
 3. Kul mix. Muminmamman är ju helmysig, roligt att hon fick vara med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju henne och det är absolut en mamma att komma ihåg. Jag kan uppleva att det ibland är dåligt med mammor som sticker ut i litteraturen, så till en början hade jag lite svårt att komma på några. Men är nöjd med min trio till slut.

   Radera
 4. Muminmamman är bäst! Mrs Weasley är en riktig bullmamma, även om jag blev galen på henne som könsstereotyp hemmafru ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med den könsstereotypa hemmafrun kan jag väl till viss del hålla med om men samtidigt är hon så tuff och styr och ställer så mycket så det gör inte så mycket.

   Radera
 5. Mrs Weasley hade jag gärna haft som extramamma :)

  SvaraRadera
 6. Mumin mamman ja så klart och Harry Potter var också bra, kommer ihåg henne. Men Harrys styvmor var inget vidare snäll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej styvmodern tycker jag vi kan lämna åt sitt öde. Hon är långt ifrån en trevlig person.

   Radera
 7. Det är nog på tiden att jag tar och läser om de där mumin trollen känns det som! Mrs Weasley är ett perfekt val och jag har ändå bara läst två böcker om Harry Potter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker absolut du ska ta och läsa om Mumintrollen. Själv har jag åtminstone en bok kvar att läsa och den tror jag att jag ska försöka läsa i sommar. Lite vemodigt att det är slut sen bara.
   Vad gäller mrs Weasley och Harry Potter så är det ju helt enkelt mina favoritböcker. Jag älskar dem.

   Radera