2015-06-02

En förtrollad ö av Nora RobertsNell Channing är på flykt undan sin egen död. Det har hon varit i nästan ett års tid. Men sen anländer hon till ön Tre systrar och då för första gången i sitt liv känner hon sig hemma. Hon bestämmer sig för att försöka få ett jobb och av en slump hamnar hon på det kombinerade kaféet och bokhandeln på ön. Där ger Mia henne ett jobb som kock, Mia som också är öns egen häxa och som tar emot Nell med öppna armar.
Ön Tre Systrar har en legend, en legend om de tre häxor som skapade ön, och som ska leva kvar i generationer. Kan Nell ha något med det här att göra.

En förtrollad ö

Okej, så här ligger det till. Det här är Nora Robert och från sida 1 kan jag räkna ut hur historien kommer att vara. Ensam kvinna hittar kompisar (två stycken) och en snygg karl, sen händer det något lite tråkigt men det slutar lyckligt. Detta är inte nödvändigtvis något dåligt, inte på något sätt för Roberts kan ju helt klart det här med att skriva böcker. För faktum är att det är en ganska så gullig kärlekshistoria. Mannen Zach hade jag förmodligen inte haft någonting emot alls att stöta på. Han är snäll och rekorderlig, kanske lite tråkig men pålitlig.
Miljöerna skulle jag nog vilja säga är en av de saker Roberts är riktigt bra på att skriva om. Jag hade gärna upplevt Tre Systrar, gå längs en vacker sommarstrand eller bland kullar och skogar som finns lite mer inåt land.
Sen kommer vi till det där som jag har lite svårare för i den här boken. Jag älskar magi, och tycker absolut att vi har alldeles för lite av den varan i våra liv. Men ska man skriva om magi så ska det göras ordentligt och snyggt. Jag får absolut inget grepp om de så kallade häxorna i den här berättelsen, det saknas finess och logik (ja även magi behöver logik för att kunna fungera) och det är egentligen bara lite hokus pokus och en massa tända ljus. Och ärligt talat, när vi kom till slutet och lite magi skulle användas så begrep jag ingenting av vad som hände. Ärligt talat så har jag haft mer förståelse för Roberts böcker som handlat om spöken, jag som inte vill läsa om spöken annars.
Bortser man ändå från denna lilla fadäs med magin så fungerar boken. Det är inget jag kommer lägga på minnet men helt okej ändå.

3 anledningar till varför En förtrollad ö är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Jag gillar Zach. Först och främst så gillar jag honom på det ytliga planet för han verkar helt klart vara något att vila ögonen på. Sen gillar jag att han porträtterar som väldigt snäll och jag tycker om att med jämna mellanrum få följa hans tankar.

2. New England verkar helt klart vara en plats jag borde åka till. Jag har läst om platsen många gånger, men på något sätt så hamnar den alltid lite under radarn, samtidigt som där verkar vara så vackert. Borde definitivt ta och kollas upp.

3. Man kan inte annat än att bli både lite hungrig och lite sötsugen när man läser den här boken. Var beredd på att bjudas på massor av fantastiska rätter.

En förtrollad ö får 3-/5 i betyg av mig.

Tack Albert Bonnier för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

3 kommentarer:

 1. Åh, jag är en riktig sucker för Nora Roberts böcker, eller vissa av dem ska jag säga, har lite svårt för de hon gett ut på Harlequin förlaget. Men annars fyller hennes böcker min bokhylla och är alltid på jakt efter både nya och gamla böcker av henne och har mina favoriter. Har läst triologin om systrarna Concannon i Clare på Irland fler gånger än jag kan räkna. Läser alltid den en gång under min sommarsemester, hör liksom sommaren till de sista 10-15 åren. ;-)
  Den här får nog införskaffas trots att den är förutsägbar, ibland behöver man en bok som inte kräver någon hjärngympa! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också läst massor av Roberts böcker och en del har jag tyckt väldigt mycket om, andra lite mindre. Den triologin du nämner är jag däremot lite osäker på om jag läst hela av. Jag tror jag har läst första boken i alla fall.
   Sen kan jag ju tycka att alla henne böcker är ganska så förutsägbara, det följer liksom samma mall. Men på det stora hela gör det inte så mycket. Man vet vad man får när man plockar upp en av hennes böcker och det är för det mesta okej.

   Radera
 2. Ja precis! Har gått över och läser en del böcker på engelska av henne för att variera lite. Men jag gillar hennes sätt att skriva och berätta, det är så målande. Som böckerna jag nämnde ovan, har längtat efter att besöka västra Irland sen jag läste första boken för så många år sen, dock inte blivit färdig till det än, men snart kanske...!:-)

  SvaraRadera