2016-02-27

Nyckeln till Caroline av Peter BarlachCaroline är tillbaka. Nu äger hon äntligen sin egen restaurang tillsammans med bästa vännen Bente. Och trots att det alltid är fullt så går helt enkelt inte ekonomin ihop sig. Framför allt inte när hyresvärden kommer och bråkar. 
Om inte detta vore nog så är hennes gamla granne Nancy väldigt gammal och väldigt sjuk och Caroline funderar mycket kring om det är ett värdig liv hon lever. 


Första boken om Caroline läste jag förra sommaren och blev väldigt positivt överraskad så när jag såg att denna hade kommit ut var jag tvungen att genast fråga om jag inte kunde få även denna som recensionsexemplar och det fick jag. Och det var ju en himla tur för den här är minst lika bra som den första. Den är full av svart humor, tänkvärda funderingar och en väldigt udda men skön huvudkaraktär. Jag bara älskar Caroline, att hon vågar stå för den hon är och hon lever onekligen lite efter sina egna värderingar. Jag kanske inte sympatiserar med allt hon tar sig för men det blir i alla fall väldigt underhållande när det är i bokform. Tror till och med att både denna och den första boken hade varit väldigt trevliga att se som film.
Nu hoppas jag på ännu flera böcker om Caroline.

3 anledningar till varför Nyckeln till Caroline är värd att krypa upp i fåtöljen med:

1. Lättsam och underhållande bok som man läser ut på ett par timmar. Toppa detta med en riktigt bra och väl genomtänkt handling så blir det helt enkelt toppen.

2. Jag tycker det är intressant att läsa dessa böcker just för att de är skrivna om en kvinna ur en mans perspektiv av en man. Hur han har satt sig in i hur en kvinna kan fungera och tänka och rättfärdiga sig. Deetta gör Caroline till en väldigt underhållande och spännande karaktär att läsa om.

3. Maten - jag bara måste nämna den. Jag blir nämligen extremt hungrig när vi befinner oss på Carolines tapas och det serveras den ena spännande maträtten efter den andra. Jag är kanske inte den människa som först får för mig att jag ska äta fårtestiklar eller annan konstig mat men när Caroline beskriver rätterna kan jag inte låta bli att bli lite nyfiken.

Nyckeln till Caroline får 3+/5 i betyg av mig.

Tack Lind & Co för recensionsexemplaret.

Boken finns att köpa hos Adlibris & Bokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar